Кои са печелившите подходи в маркетинговите стратегии, реализирани в последните

...
Кои са печелившите подходи в маркетинговите стратегии, реализирани в последните
Коментари Харесай

Наградите на БАР: „Планета или пластмаса?“ – кампанията, която обръща нагласи

Кои са печелившите подходи в маркетинговите тактики, осъществени в последните месеци у нас? Отговорите търсим в нашата специфична поредност, в която ви представяме 9-те спечелили в тазгодишното издание на състезанието BAAwards на Българската асоциация на рекламодателите. Техните информационни акции са положителни образци за триумф, които движат напред цялото развиване на рекламната промишлеността.

Милена Филчева, маркетинг и пиар шеф на Fox Networks Group за Балканите, е идващият посетител в рубриката. Тя и нейният екип завоюваха златната премия при рекламодателите в категория „ Бранд активационна акция за реализиране на цел, обвързвана с корпоративната обществена отговорност “.

Г-жо Филчева, Вашата акция е отдадена на един от най-болните проблеми на планетата – замърсяването с пластмаса. Как възприеха акцията Ви потребителите и по-специално екоактивистите?

– Кампанията на National Geographic „ Планета или пластмаса? “ не е ориентирана към екоактивистите. Те познават добре казуса и имат персонална отговорност към всекидневното ограничение на използването на пластмасови произведения, разделното събиране на боклуци и преработването. Нашата цел е да спечелим за идеята всеки, който пазари, поръчва подготвена храна, протяга ръка или предлага напитка със сламка, с други думи – всички.

В началото и в края на нашата просветителна акция, с интернет изследване проверихме настройките на хората сред 15 и 54 години. От септември 2018 година до април 2019 година се оказа, че 79% от интернет потребителите в тази възрастова група са чули или към този момент добре познават акцията „ Планета или пластмаса? “. 92% декларират, че са загрижени за замърсяването с пластмаса, а 81% от интервюираните настояват, че се пробват да лимитират използването на пластмасови произведения за еднократна приложимост в всекидневието си. Единствено обаче, когато желанията и декларираната съпричастност се трансфорат в действителни дейности, казусът същински ще се ограничи. Целта на „ Планета или пластмаса? “ в международен мащаб е да информира и да предизвика деяние, с цел да предотврати попадането на 1 милиард пластмасови предмета в Океана.

За да убедим българите да бъдат съпричастни, заложихме точно на персоналния образец, ангажирайки както чиновниците, по този начин и известни посланици, и мрежа от медийни, корпоративни и други сътрудници със сходни възгледи.  

Бих желала да загатна няколко енергични и отдадени на идеята хора като Магдалена Малеева и Юлиан Вергов, които станаха посланици на акцията,  Еленко Еленков и Спортен клуб „ Бегач “, които проведоха Plastic free run по време на 10-километровия полумаратон край столичното езеро Панчарево на 21-ви април 2019 година, Илияна Стоилова и  WIND2WIN, с които чистихме плажа на Ропотамо, екологично съдружие „ За земята ” и Greenpeacе, които също ни партнираха.

Интервю: Габриела Беличовска

Продължава на идната страница
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР