Кои са най-желаните конституционни промени у нас? Социологическо проучване, поръчано

...
Кои са най-желаните конституционни промени у нас? Социологическо проучване, поръчано
Коментари Харесай

Янаки Стоилов: Необходимо е институциите да отразяват реалните очаквания на гражданите

Кои са най-желаните конституционни промени у нас? Социологическо изследване, поръчано от Българския институт за правни начинания, демонстрира, че това са понижаване броя на депутатите, ограничение мандатите на премиера до два и по-кратък мандат на основния прокурор и ръководителите на двете висши съдилища, предава Българска национална телевизия.
Данните бяха показани на полемика, отдадена на 30-ата годишнина от приемането на новата българска Конституция. По думите на служебния правосъден министър " в българското общество част от хората, които показват сериозно отношение към Конституцията, в действителност показват своето отрицание към метода, по който действа политическата система.
 Янаки Стоилов: Промени в Конституцията желаят хора, които не могат да се оправят с ръководството Янаки Стоилов: Промени в Конституцията желаят хора, които не могат да се оправят с ръководството
Напоследък ние имаме заплаха да попаднем в един интервал на конституционна инфлация – голям брой и най-различни безредни хрумвания за прочие..
Според министър Стоилов, в случай че желаеме Конституцията да се утвърждава, е належащо да се усъвършенства ръководството. " Необходимо е политическите институции да отразяват действителните упования на жителите и да работят в името на публичните, а не на други ползи “, добави министърът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР