Кои са хората, които не просто не позволиха на съпредседателя

...
Кои са хората, които не просто не позволиха на съпредседателя
Коментари Харесай

Случаят с морския сарай на Доган отива към съд. Има ли законово основание НСО да мълчи за скандала с Христо Иванов?

Кои са хората, които не просто не разрешиха на съпредседателя на " Демократична България " (ДБ) и някогашен правосъден министър Христо Иванов, блогъра Иво Мирчев и общинския консултант на Демократична България Димитър Найденов да слязат на плажа при Росенец, само че и ги избутаха назад във водата? Официален отговор на този въпрос няма, въпреки че Мирчев разгласява през вчерашния ден (7 юли) в профила си във Фейсбук фотография, с която търси отговор и смята, че чиновник на НСО на име Румен Желязков е бил индивидът, който го избута във водата.

От НСО изпратиха формален отговор на следния въпрос на Actualno.com: Е ли е ограденият с алено човек на фотографията от профила на Иво Мирчев техен настоящ чиновник и споделя ли се Румен Желязков? Службата се базира на Закона за достъп до класифицирана информация и разясни, че не може да удостоверява или отхвърля съответна идентичност на нейни чиновници, без значение дали са действщи или не към съответен миг, нито да приказва в конкретика за отговорности на чиновници на НСО .

Пред Actualno.com Христо Иванов беше безапелационен, че НСО е длъжно да каже дали става въпрос за негови чиновници или не. Попитахме господин Иванов в качеството му на правист дали по този начин няма да има нарушаване на българските закони от страна на НСО и Министерство на вътрешните работи, а той повтори, че има експлицитен текст в Закона за НСО, който задължава чиновници на службата да се легитимират. Ако не го вършат, се трансформират в пирати, защото се възползват от пълномощията на НСО, счита Иванов. " Те са безусловно длъжни да кажат това нещо ", акцентира водачът на " Да, България ", визирайки НСО и информацията за чиновниците им.
Иванов посочи, че ще попита публично НСО и Министерство на вътрешните работи кои са хората, които му попречиха да слезе на брега на Росенец. " Те или са чиновници на НСО, каквато е нашата информация и би трябвало да получим еднопосочен отговор от тях, тъй като до момента подобен няма – има увъртен, или са от частна охранителна компания, а законът в тази сфера е под контрола на министъра на вътрешните работи (Младен Маринов) – тогава той би трябвало да отговори за какво не се легитимират ", сподели Иванов.
Източници на Actualno.com разясниха, че от правна позиция обстановката е в действителност комплицирана и че даже в случай че хората, попречили на Иванов, са чиновници на НСО и бъдат осъдени за държанието си, то обществено може да не стане ясно – тъй като би могло наказването да мине под гриф " Секретно ". Припомняме, че активността на НСО на процедура зависи от комисия, в която влизат вътрешният министър, както и ръководителите на ДАНС и НСО. Съгласно Закона за НСО, службата поема защита на обещано лице по искане на изпълнителната власт, а президентът получава докладни за активността на НСО. А прависти разясниха пред Actualno.com, че поради законодателството ни, никой държавен орган не може обществено да признае елементи по охранителната активност на НСО - или най-малко тази догадка господства общественото говорене на страната, откакто няма правосъден казус.
Иначе Frognews написа, че Румен Желязков е чиновник на НСО и си има прякор - Тялото, защото непрекъснато се хвалел с физическата си форма.
Последствията
Иванов разяснява пред Actualno.com, че той, Мирчев и Димитър Найденов са подали тъжби по една част от фактологията от вчерашната преживелица на Росенец, която беше документирана на ВИДЕО. В IV-то РПУ в Бургас има тъжба, че са били възпрепятствани да слязат на плажа на Росенец, който, по думите на някогашния правосъден министър, е обществена държавна благосъстоятелност. " Срещу нас беше упражнено принуждение, имаше закани от лица, които не се легитимираха и бяха въоръжени ", сподели Иванов.
Сега следва да бъде пуснат сигнал и за безчинство – тъй като охранителите са споделили, че съставляват притежателя, а Иванов е безапелационен – това е обществена държавна благосъстоятелност! Сигналът ще е до прокуратурата.
Друг сигнал до прокуратурата ще има и поради поругаване на българския народен байрак, даде обещание Иванов, който подсети, че си има специфичен текст от Наказателния кодекс (чл. 108, алинея 2: Който по какъвто и да е метод опетни герба, знамето или химна на Република България , или знамето или химна на Европейския съюз, се санкционира с отнемане от независимост до две години или с санкция до три хиляди лв. ). Този миг беше запечатан също на видео – откакто някогашният правосъден министър и съпартийците му сложиха българското знаме на плажа, то беше извадено и захвърлено настрани от един от представилите се за охранители хора. " Служител на НСО, който мята българския байрак, би трябвало да бъде изхвърлен (от службата) ", разяснява Иванов. По неофициална информация, въпросният мъж, захвърлил българското знаме като парцал, се споделя Галин Гаджев.
Сподели с твоите другари
Ще има и още един сигнал – за самия плаж Росенец. Иванов към този момент разгласява в персоналния си профил във Фейсбук фотоси, че на това място през 2016 година има пясък, а в този момент са единствено камъни. Според него, това значи, че плажът е погубен, като е покрит с трошляк или е употребен за градежа на яхтеното пристанище при сарая на Доган. " Ако има пясък, плажът е песъчлив и те са длъжни да го записват в Регистъра на плажовете и той предстои на концесиониране, което значи, че те би трябвало да обезпечат обществен достъп ", разясни Иванов пред Actualno.com.

Двоен стандарт в дейностите на Демократична България или не?
Actualno.com попита Христо Иванов по какъв начин гласоподава " Демократична България " преди два месеца, когато Общинският съвет в Бургас гласоподава " за " план за изменение от обществена държавна благосъстоятелност в частна благосъстоятелност на избран парцел и по този начин в действителност Ахмед Доган получава лична улица до морския си сарай. Официално смяната на Подробния организационен проект (ПУП) се прави заради реорганизация на намиращото се наоколо рибарско населено място " Ченгене скеле " и създаване на канализация, с еврофинансиране. Гласуване има на два пъти, като при второто смяната е сполучливо прекарана и съгласно Иванов това е " процедурна хватка ". Той призна, че тогава гласувалият общински консултант на Демократична България Димитър Найденов е подкрепил смяната, само че и подсети, че по-късно се е извинил обществено (вижте ТУК), тъй като в бъркотията не е съумял да разбере какво поддържа, защото планът даже не е минал на комисия – той е персонално импортиран от бургаския кмет Димитър Николов. Само двама общински съветници тогава бяха срещу, от " Възраждане ".
" Задействани са процедури ", разяснява Иванов по този въпрос. Той дефинира за неистина статута на пътя до сарая на Доган и даде обещание да бъде водено правосъдно дело по този въпрос.
По всички детайли от тази преживелица (опита да бъде отидено на плажа на Росенец по вода) ще се стигне до съд, даде обещание още Иванов, който видя случая като опит да бъде възобновена българската държавност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР