Кои са актуалните стратегии и препоръки в профилактиката и лечението

...
Кои са актуалните стратегии и препоръки в профилактиката и лечението
Коментари Харесай

Как да помогнем на организма да се предпазва от вируси?

Кои са настоящите тактики и рекомендации в профилактиката и лекуването за справяне с инфекциите на горните дихателни пътища, с цел да не се стига до комплицирани затруднения?

Инфекциите на горните дихателни пътища се срещат постоянно освен при децата, само че и при възрастните. По време на грипна зараза на тях се дължи близо 50% от краткотрайната неработоспособност на популацията.

В тази пандемична конюнктура доста приказваме за Коронавирус и не толкоз за други вирусни болести, които не престават също да са към нас.

Кои са разликите сред простуда и грип? Как да подпомогнем на организма да се защищити от вируси? Кои са настоящите тактики и рекомендации в профилактиката и лекуването за справяне с инфекциите на горните дихателни пътища, с цел да не се стига до комплицирани затруднения?

Гост на доктор Неделя Щонова е доцент доктор Александър Райнов, експерт по оториноларингология и управлява отделението по УНГ в катедрата по хирургични заболявания на Университетска болница " Лозенец " към Медицински факултет на Софийски Университет " Св. Климент Охридски ".

Двамата разискаха и бариерните средства за профилактиката на вирусните болести. В този подтекст разясниха и новаторския спрей , с който има извършени голям брой in vivo (с хора, пациенти) и in vitro (в лабораторни условия без хора) изследвания с потвърдена резултатност в битката с вирусите, причиняващи инфекции на горни дихателни пътища.

Доц. Райнов акцентира обстоятелството, че с този спрей е осъществено и изследване против SARS CoV2 в in vitro условия с отлични резултати още през септември 2020 година. УНГ експертът посочи, че в допълнение на in vitro изследването за резултатност против SARS CoV-2 вируса, има правени и голям брой in vivo изследвания (проведени с хора), които потвърждават висока резултатност на продукта при вирусна зараза на горните дихателни пътища провокирана от риновирус.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР