Кои кандидат-депутати от 13 МИР Пазарджик влизат в Народното събрание

...
Кои кандидат-депутати от 13 МИР Пазарджик влизат в Народното събрание
Коментари Харесай

Кака Цона, която води "епична" битка с Пеевски, няма да е депутат

Кои кандидат-депутати от 13 МИР Пазарджик влизат в Народното събрание на 12 октомври, пита Offnews. Изданието е направило лист с бъдещите депутати, представляващи пазарджишкия изборен регион.
 
ГЕРБ са преди всичко в Пазарджик и получават три мандата. Ще влязат някогашният външен министър Екатерина Захариева, Димитър Гечев и регионалният шеф на града Стефан Мирев, който е получил 4921 преференциални гласа. Така той измества Найден Шопов, който заема второ място в листата на ГЕРБ за Пазарджик.
 
Втори в Пазарджик са Движение за права и свободи с два мандата. Първите две места в листата на Движение за права и свободи тук заемат Делян Пеевски и Йордан Цонев. Тъй като Пеевски е лидер и в Благоевград, където Движение за права и свободи отново получават два мандата, а Цонев във Велико Търново - там Движение за права и свободи имат един мандат, е допустимо на тяхно място да влязат идващите в листата - Небие Кабак и Осман Мурадов.
 
Трети в 13 МИР са " Продължаваме промяната " - те получават два мандата и съответно Ивайло Шотев и Петър Куленски влизат в Народното събрание.
 
Българска социалистическа партия получават един мандат в Пазарджик и така Драгомир Стойнев получава депутатско място. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР