Кохезионната политика и частични единични мерки на различни правителства не

...
Кохезионната политика и частични единични мерки на различни правителства не
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Внасяме закон за Северозапада с ясни цели, структура, финансиране и мерки

" Кохезионната политика и частични единични ограничения на разнообразни държавни управления не дадоха резултат и Северозападният район продължава сензитивно да изостава в своето развиване ". Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във Враца, където показа законопроекта за държавния фонд за стабилно развиване на Северозападна България.
" На неналичието на произвеждане, безработицата, пустеещата земя и обезлюдени села би трябвало да се отговори с явен и сложен проект за догонващо развиване. Ние имаме подобен и го представяме през днешния ден пред вас. Стига единствено думи, внасяме закон на Северозапада с ясни цели, конструкция, финансиране и ограничения. Целта ни е развиване на стопанската система, работните места и приходите ", съобщи Нинова, представена от партийната централа. Със основаването на фонд за държавни вложения в Северозападна България, обхващащ общините Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч, се цели социално-икономическо развиване на Северозападния район.
Неотложно е намирането на вложители в района, като страната би трябвало да предложи тласъци, считат от левицата. Едно от предложенията на Българска социалистическа партия е фондът за стабилно развиване на Северозападна България да разполага годишно със средства в размер на 100 млн. лева, като те се влагат в сдружения и недвижимо имущество на територията на общините от областите Видин, Враца, Ловеч, Монтана и Плевен.
Българска социалистическа партия предлага също фондът да подкрепя финансово общините и стопанските субекти с активност в Северозапада за построяването на индустриални паркове, техническа инфраструктура и предприятия за изкупуване и преправка на земеделска продукция против 10 годишен ангажимент за изкупуване на земеделска продукция от аграрни производители от района. За да се усъвършенства образованието в Северозапада, както и да се спре демографският срив, ограниченията на Българска социалистическа партия са субсидиране на планове в региона на висшето и приблизително обучение, ориентирани към районните потребности.
Също по този начин обезпечаването на жилищни стратегии за млади квалифицирани фрагменти и отпущането на студентски стипендии против ангажимент за завръщане и работа в района. За разрешаването на казуса с неналичието на аптечно обслужване в района Българска социалистическа партия предлага разкриването на общински денонощни аптеки в общинските центрове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР