Кохезионната политика е единственият инструмент, който инвестира в Европа като

...
Кохезионната политика е единственият инструмент, който инвестира в Европа като
Коментари Харесай

Мигрантският натиск и разпределянето на задължения показват криза на идентичността

Кохезионната политика е единственият инструмент, който влага в Европа като съюз . Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев по време на среща на членовете на председателския КОСАК.

По думите му всички подозрения, всички съмнения, които имаме във връзка с кохезионната политика са дефакто подозрения и съмнения в съюза ни като подобен. " Моята диагноза е, че нашият съюз претърпява една рецесия на идентичността ", уточни Дончев.

Той засяга, че всички измерения на рецесията с мигрантския напън , метод на систематизиране на отговорности и отговорности сред страните членки вътре в съюза, са " признаци на болестта - рецесия на идентичността ".

" Сепарирането на тематиката - спор за бъдещето на кохезионната политика като надали не секторен спор, е огромна неточност . Аз настоявам, цитирайки самия себе си, което е съмнително по принцип, че това дефакто е спор за бъдещето на Европа . Ние нямаме различен знак какъв брой имаме вяра в Европа, какъв брой съществено гледаме на нея, от това каква кохезионна политика скроим. По една елементарна причина - ние нямаме различен инструмент,който да влага в Европа като такава, в Европа като съюз ", съобщи вицепремиерът.

Дончев бе безапелационен, че има един лек и това е всеобщо консенсусно разбиране какъв съюз ни е нужен - какъв брой мощен, какъв брой упорит на открито.

 Борисов предлага превантивно затваряне на всички европейски граници
Борисов предлага превантивно затваряне на всички европейски граници

Позицията ще пази на идния Европейския съвет

Вицепремиерът сложи въпросите: Защо допуснахме да се случи това с един несъмнено сполучлив от политическа позиция, от икономическа, от позиция на правата на жителите съюз? Как допуснахме Европа да стане скучна, по какъв начин допуснахме Европа да стане неразбираема?

Томислав Дончев бе безапелационен: " Ние не можем да си позволим да лансираме политики, които нямат достоверна социална поддръжка ".

Като неприемлив той посочи и фактът, че към момента бизнесмени вместо да аплайват за безплатно финансиране, се обръщат към банки за кредитиране .

" Едва ли има различен по-обезпокоителен знак за това какъв брой претрупани, усложнени са разпоредбите и процедурите . Това не е въпрос от нереален, административен или политически интерес. Това е въпрос на достъп, това е въпрос на това - какъв брой време, какъв брой разноски вършим, с цел да отиде финансирането там, където има потребност от него ", съобщи Дончев и посочи, че опростяването на разпоредбите не е административен каприз.

В изявлението си той застъпи тезата за нуждата от постигането на компромис в името на високите цели, които си слага Европейски Съюз и от използването на интелигентен надзор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР