Когото сме си вкъщи, обградени от обичайната домашна среда, познати

...
Когото сме си вкъщи, обградени от обичайната домашна среда, познати
Коментари Харесай

Още днес почистете тези места в дома си, ако не искате...

Когото сме си у дома, обградени от нормалната домашна среда, познати персонални движимости и измежду най-близките хора, това като че ли ни кара да се усещаме в нещо като предпазена среда – надалеч от уличната нечистотия, микробите и хилядите вредители на открито. Скорошно изследване обаче потвърди, че тази сигурност е много лъжлива и подреди десетте най-мръсни места във всеки дом.
За някои беше елементарно да се сетим и сами, само че други в действителност ще ви изненадат и ще ви накарат да посегнете към препаратите за почистване. Учените поучават да употребявате 10-процентов разтвор на вода и оцет, с цел да унищожите най-вредните бактерии. Хем чисто, хем екологично, хем по-евтино.
1. Ваната
Да, чистенето на ваната не е прелестно, само че пък е доста нужно. Ползваме душа и ваната, с цел да махнем мръсотията, която събираме всеки ден. Но не всичко изтича в канала. Влагата и топлината оказват помощ на болестотворните бактерии да основават цели колонии, които процъфтяват в този персонален “храм на чистотата ”. Всъщност ваната и душът са по-мръсни даже от тоалетната.
2. Кухненската мивка
Знаем какъв брой нечистотия изтича в нея и я чистим постоянно. Тогава от кое място идва тази миризма? Отговорът е елементарен. В канала се събират неща, за които по-добре въобще да не приказваме. Оцетът и содата за самун оказват помощ в прочистването на тази помийна яма.
3. Телефонът
Използваме го всеки ден. Може би го избърсвате в тениската си понякога, с цел да махнете отпечатъците, само че чистили ли сте го в миналото същински? За него се закачат какви ли не бактерии, които отиват след това право в устата ви. Добавете грима, кремовете и афтършейва, които гният по екрана му и незабавно ще посегнете към шишенцето с медицински алкохол.
4. Четката за зъби
Е, това към този момент е гадно! Пъхаме в устата си едно от най-мръсните неща у дома, освен това най-малко един път или два пъти на ден. Сред космите на четката се събират бактериите от устата ни и тези от околната среда и процъфтяват. Почистете я с коктейл от алкохол, вода и лек препарат за миене на чинии. Лекарите поучават и да миете ръцете си, преди да си изчистите зъбите с нея. И наложително я сменяйте най-малко един път на два месеца.
5. Дистанционното
Не можем да живеем без него, само че би трябвало и да се грижим за тази бактериална бомба. Забърсвайте го с памуче, потопено в медицински алкохол, поучават експертите.
 Ето по какъв начин да почистите дограмата и да се отървете от пожълтяването Ето по какъв начин да почистите дограмата и да се отървете от пожълтяването
Пластмасата пожълтява под въздействието на ултравиолетовите лъчи. За да я възстановите, ще е належащо разчистване с химически средства или...
6. Компютърната клавиатура и мишка
Прах, трохи, лой от пръстите и какво ли още не стои с месеци под клавишите на домашните ни или служебни клавиатури. Под пръстите ви мърда цяла колония от бактерии. Чистете с компресиран въздух и си мийте ръцете след работа на компютъра. Наистина не желаете това да влиза в устата ви!
7. Дъската за рязане
Щом види бактерии и нечистотия, тя се трансформира в същинска попивателна гъба. Мийте я всеки ден с препарат за чинии и оцетен разтвор.
8. Местата зад електрониката
 С този трик почиствате чесъна, без да остава миризма по ръцете (ВИДЕО) С този трик почиствате чесъна, без да остава миризма по ръцете (ВИДЕО)
Когато режете чесън по ръцете ви остава миризма за няколко дни. Но има бърз и елементарен метод да почистите чесъна без помощта на нож &ndash...
Далеч от очите, надалеч от мозъка – това са най-често пропусканите при почистване места. Преместете тв приемника или печката и ще видите защо става дума…
9. Горната част на хладилника
Още едно място, което съвсем в никакъв случай не се сещаме да почистим. То събира всичката нечистотия вкъщи.
10. Дръжките на вратите
Вероятно последното, което ще избършете грижовно. А в действителност е най-необходимо да чистите точно там, тъй като при всяко отваряне на вратата по дланите ви полепват неописуеми неща. Идеалното средство за разчистване на дръжките са антибактериалните мокри кърпички.

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР