Когато ядем банан или го слагаме в смутито си отстраняваме

...
Когато ядем банан или го слагаме в смутито си отстраняваме
Коментари Харесай

Слагайте и кората на банана във вашето смути, ефектът ще е уникален за вашето здраве

Когато ядем банан или го слагаме в смутито си отстраняваме обелката. Нови проучвания демонстрират, че не е нужно да го вършим. Обелката на бананите би трябвало да върви дружно със сърцевината му в нашите потребни здравословни шейкове по доста аргументи, все значими за здравето, написа " Аз дамата ". Защо е потребно да слагате кората на банана дружно с него в блендера?

За здравето на вашите очи

Обелките на банана са претъпкани с витамин А и лутеин. Тези два съставния елемент са от извънредно значение за здравето на очите. Лутеинът стопира дегенерацията на ретината като защищава от ранна слепота или утежняване на зрението.

И това е доста забавно - ​7 плода, които не трябва да се смесват! Особено от деца! Четете още потребни вести и препоръки за вашето здраве на най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to

Повишават настроението

В обелките от бананите се съдържа триптофан. Това съединяване предизвика секреция на повече серотонин в мозъка като по този метод настроението и бодростта се покачват.

Предпазват сърцето

Обелките от банана съдържат необикновено огромни количества калий, който балансира равнищата на натрий в кръвта като по този метод защищава сърдечносъдовата система от болести. Освен това калият има свойството да контролира сърдечния темп и кръвното налягане.
Още по тематиката

Банановите кори са с доста висока централизация на каротеноиди, полифеноли и фитохимикали, всичките антиоксиданти, борещи се с рака и сърдечните болести.

Помагат в отслабването

В корите на бананите се съдържат доста фибри, които както знаем оказват помощ на храносмилателния тракт и форсират метаболизма. Така ще отслабнете по-бързо и качествено.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР