Когато времето навън застудее, от подготовка и промяна се нужда

...
Когато времето навън застудее, от подготовка и промяна се нужда
Коментари Харесай

Цветята, вътрешните растения и как да се грижим за тях през есента и зимата

Когато времето на открито застудее, от подготовка и смяна се потребност освен нашият дрешник. Ако отглеждаме растения вкъщи, би трябвало да се погрижим и за тях при промяната на сезоните. Ето няколко съвета какво тъкмо да създадем, с цел да преживеят обичаните ни цветя зимата.

Светлина

Има растения, които обичат да са изложени на непосредствено греене, до момента в който други виреят най-добре в някой мрачен ъгъл. Добре е да не сменяме тяхното местонахождение фрапантно, тъй като това може да се окаже пагубно за тях.

Кактусите и сукулентите да вземем за пример, обичат доста слънце, по тази причина и е допустимо да стартират да се издължават през студените месеци, с цел да могат да одобряват повече светлина. На други, като цитрусите, ще стартират да им окапват листата, тъй като топлината в стаята не кореспондира с количеството светлина, което получават.

Вътрешните первази се оказват най-хубавата опция за множеството растения, тъй като им обезпечават задоволително слънчеви лъчи. Важно изискване е тези первази да не са над радиатори, тъй като другояче резултатът ще е противоположен.

Тъмнина

Много растения няма нищо срещу да са на по-тъмно, в случай че това значи и по-хладно място. Липсата на слънце, комбинирана с високи температури, може да бъде пагубна.

Но при намаление на градусите се забавя и фотосинтезата и по този начин потребността от светлина е по-малка. На множеството стайни растения и 15 градуса са им задоволителни.

Проветрение

Резките промени в температурите могат да бъдат пагубни за растенията. Затова би трябвало да съобразим тяхното местонахождение с притока на пресен въздух, когато отворим прозорците, и да ги сложим там, където няма да са изложени на течение.

Поливане и наторяване

Най-честата причина домашните растения да умират е преполиването. През студените месеци би трябвало да редуцираме количеството вода, което им даваме, почти на половина.

Така заобикаляме опцията корените да бъдат постоянно влажни, което е причина за загниването им. Така че - по-рядко поливане с по-малко вода. Същото се отнася и за торенето, тъй като процесът на напредък е доста по-забавен.

Вредители

Зимата е времето, в което нашествието на вредители по нашите домашни растения може да доближи своя пик. В сходни случаи не трябва да си спестяваме потреблението на специфични препарати, които е целесъобразно да са без пестициди, написа MSN.

Подрязване

Студените месеци не са подобаващи за пресаждане на цветята, само че това не значи, че би трябвало да ги лишим от всевъзможни грижи. Необходимо е постоянно да отстраняваме увехналите и загнили листа, както и да ги подрязваме.

Измиване

Трябва да почистим добре листата на растенията, с цел да могат да фотосинтезират слънчевите си лъчи с цялата им повърхност. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР