Когато влак, пълен с танкове, преминава през руската провинция, това

...
Когато влак, пълен с танкове, преминава през руската провинция, това
Коментари Харесай

След значителни загуби Русия е напът да се сражава с танкове, извадени от музея

Когато трен, цялостен с танкове, минава през съветската провинция, това нормално провокира безпокойствие в чужбина. Резервите на Москва от тежки транспортни средства будят опасения от десетилетия. В момента обачете са обект на насмешки: с бойни танкове Т-54 и Т-55 руснаците явно изтупват от прахта съоръжение за бойни интервенции в Украйна, което датира от края на 40-те години на предишния век.

Германското издание " Шпигел " споделя по какъв начин остарялата техника на Москва демонстрира положението на съветската военна промишленост.

След края на Втората международна война тези модели танкове образуват гръбнака на Червената войска при започване на спора сред Изтока и Запада - до момента в който не са сменени от модела Т-62 през 60-те години на предишния век. Последният в този момент още веднъж оперира в Украйна, а неговите прародители могат да го последват. Независимата проверяваща организация Conflict Intelligence Team (CIT) открива военните антики по пътя им към следващо потребление.

Все още не е ясно дали старите модели фактически ще се появят на фронта в Украйна. Танковете са съвместими с новите модели въпреки и в доста лимитирана степен. Затова е малко евентуално те да бъдат употребявани единствено за аварийни елементи. По-скоро те биха могли да бъдат осъвременени и по-късно употребявани в бойни дейности. Там обаче те ще се сблъскат с все по-модерния украински флот, въоръжен благодарение на западните съдружници на Киев.

Въпреки чеи Киев разчита и на по-стари руски танкове като Т-64 и на няколко осъвременени Т-55, които получи от Словения, множеството от украинската бойна техника е по-нова. Към нея скоро ще се причислят и най-модерните западни бойни танкове като Leopard 2.

Старите съветски Т-54 и Т-55 ще отстъпват доста на своите аналози във връзка с огнева мощност и ризница. Дори по-новите бойни машини на пехотата като Bradley, които не са пригодени за битка с съществени бойни танкове, евентуално ще им основат обилни проблеми.

Защо Москва вади старите танкове от склада?

Експерти показват, че сега Русия не разполага с тежко съоръжение. Според нидерландския изчерпателен уебсайт за защита Oryx страната към този момент е изгубила към 1900 танка от началото на нашествието. Проучване на Международния институт за стратегически проучвания (IISS) пресмята сходни загуби.

 Унищожен съветски танк на фронта в Украйна
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР