Когато става въпрос за туристически атракции, много неща се случиха

...
Когато става въпрос за туристически атракции, много неща се случиха
Коментари Харесай

Най-добрите нови атракции на открито в Китай

Когато става въпрос за туристически атракции, доста неща се случиха в Китай през последните няколко години.

От круизи по най-дългия канал в света до приказна страна след земетресението, разнообразни атракции навън са се отворили или са претърпели трагични преобразявания, давайки на пасажерите повече аргументи от всеки път да посетят Китай.

Сега, когато страната разгласи, че още веднъж отваря границите си за задгранични пасажери и възобнови издаването на туристически визи, интернационалните гости най-сетне могат да ревизират някои от тези известни нови оферти, които завоюваха сърцата на локалните пасажери по време на пандемията.

Ето някои от обичаните ни:

 

Гранд канал в Китай, най-дългата река в света, основана от индивида

 

  Простиращ се на 1782 километра– към девет пъти по-дълъг от Суецкия канал, Гранд канал в Китай е най-дългата река в света, основана от индивида.

Вписан като обект на международното завещание на ЮНЕСКО през 2014 година, Гранд канал - прочут също като канал Jing-Hang - минава от Пекин на север до Ханджоу на юг и се свързва с голям брой водни пътища, в това число Жълтата река и река Яндзъ.

 

Той е издигнат на части преди повече от 2500 години и е уеднаквен през вековете.

През последния век някои сектори са пресъхнали или са били нечисти. Въпреки това през 2022 година в границите на държавна самодейност целият Голям канал е измит и обвързван още веднъж.


 

Канчжоу дава опция на пасажерите да се срещнат с най-дългия канал в света.

 

Сред най-хубавите места, където можете да го усетите, е Канчжоу, на два часа и половина път с кола от Пекин. Индустриалният пристанищен град е обновил туристическите оферти по своя сектор от канала, който в този момент разполага с 15 круизни кораба, 12 туристически кея и шест нови моста. 

 

Парк Jiangsu Garden Expo

Сценичната точка Garden Expo Park в Нанкин показва известните градини в жанр Дзянсу в района.

Провинция Дзянсу, на източния бряг на Китай, е известна с изтънчено проектираните си китайски градини, които датират отпреди повече от 2000 години.

Днес традицията продължава, само че с неповторим привкус. През 2021 година Нанкин, столицата на провинцията, трансформира изоставена кариера в експопарк Jiangsu Garden.

Пространството с повърхност 3,45 кв. км е дом на красиви, типичен градини в жанр Дзянсу и други атракции, в това число водна ботаническа градина, спектакъл и пешеходна комерсиална улица. 

 

Сред акцентите е градината Суджоу, въодушевена от павилиона Canglang - обект на международното завещание на ЮНЕСКО в близкия град Суджоу.

 

Всички структури в градината Суджоу са направени от солидна дървесина, съединена с втулки и чепове (две части дърво се съединяват без пирони). Всъщност се твърди, че в градината не е употребен нито един гвоздей.

 

Universal Beijing Resort ,

 

прочут като Universal Beijing, е тематичен парк и развлекателен курортен комплекс, основан в Пекин

 



 

Открит през септември 2021 година, курортът Universal Beijing Resort с повърхност 169 хектара е петият и максимален тематичен парк Universal Studios в света.

 

Има седем тематични земи, предлагащи десетки представления и атракции, доста от които са навън: Магьосническият свят на Хари Потър; Трансформърс Метробаза; Холивуд; Воден свят; Земя на миньоните; Джурасик свят Исла Нубла; и Земя на страховитостта Кунг Фу Панда.

 

В него се намират и първите в света места за настаняване на тематика Universal - Universal Studios Grand Hotel - и хотел NUO Resort Hotel, тематичен курортен хотел на династията Цин.

 

 Глемпинг и наблюдаване на звездите в хотел Desert Star в Нинся

 



 

Съседен на северния китайски район Вътрешна Монголия, полусухият Нинся-хуейски самостоятелен район е с малко превалявания и към 300 дни ясно небе годишно, което го прави едно от най-хубавите места да се насладите на трагичните пустинни пейзажи на Китай и да наблюдавате звездите.

 

През последните години районът се възползва от това преимущество и е очевидец на засилен туризъм.

 

Ежегодната туристическа конференция " Звездно небе " в Китай (Нинся) започва за първи път през 2021 година, като съчетава наблюдението на звездите с редица събития, в това число необитаем фестивал за електронна музика и съревнование с рискови коли.

 

Един от най-хубавите способи да се запознаете с Нинся е да отседнете в хотел Desert Star в град Zhongwei в Нинся.

 

Разположен в центъра на регион Шапотоу, изящен туристически регион, хотелът разполага със 176 стаи посред пустинята. Сред предложенията са стаи с балкон с аспект към пустинята и къщички в жанр палатка за тези, които желаят да се поглезят.

 

Комплексът предлага закрити и открити заведения за хранене, плувен басейн, спектакъл на астрономическа тема и фамилни пясъчни действия.

 

Хотелът има единствено формален акаунт в WeChat, само че пътуващите могат да резервират и посредством разнообразни хотелски платформи или локални туристически организации. Цените на стаите стартират от към RMB2300 или Щатски долар 320 на вечер.

 

Jiuzhaigou, обект на международното завещание на ЮНЕСКО

 

През 2017 година мощно и смъртоносно земетресение удари окръг Дзюджайгу в югозападната китайска провинция Съчуан, оставяйки района унищожен.

 

През последните години държавното управление и туристическата промишленост работят интензивно за възобновяване на региона, в това число известния народен парк Jiuzhaigou, обект на международното завещание на ЮНЕСКО.

 

Живописната зона е изцяло отворена още веднъж през септември 2021 година и в този момент предлага 12 осъвременени атракции. Те включват Shenxian Chi (Fairy Ponds), които разполагат с терасовидни бели и бледосини травертинови басейни, и античното населено място Далу, което е на повече от 1000 години.

 



 

На към 15 минути от националния парк Джуджайгоу, хотелът Rissai Valley, a Ritz-Carlton Reserve, с 87 вили, ще разполага със СПА център с повърхност 2 500 кв. м, както и със заведения за хранене и места за осъществяване на събития с аспект към планината.

 

 Източник:

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР