Когато става въпрос за породата абисинска котка, първото, което човек

...
Когато става въпрос за породата абисинска котка, първото, което човек
Коментари Харесай

Отглеждане на абисинска котка

Когато става въпрос за породата абисинска котка, първото, което човек научава е, че това е скъпо животно с ориенталски генезис. Фактът, че абисинската котка е известна измежду феновете на мъркащи домашни любимци се дължи на нейните качества и отличен темперамент.

Може би преди всичко измежду всички похвални благоприятни условия на тази порода котки е високата просветеност на екземплярите, принадлежащи към нея. Съчетана с съвършената конструкция на тялото, дава на котките преимуществата на съвършения ловджия. Благодарение на ловните инстинкти, тези превъзходни животни обожават играчките и с часове играят и се забавляват независимо.

Те са доста рационални, не подхващат недомислени опасности и на тях може да се разчита изцяло, че ще се пазят сами, до момента в който си играят. В същото време те са способни да изградят мощна връзка със стопанина си, за правят доста неща взаимно. Подходящи са както за хора, обичащи близостта на своя домакински питомец, по този начин и за по-заети стопани, тъй като не разчитат единствено на човешкото внимание.

Поради своя отличен разсъдък, абисинските котки са доста положителни възпитаници при образование и дресура. Те са способни да научат разнообразни трикове и да ги извършват, в случай че техният собственик е показал задоволително неизменност, самообладание и обич в образованието.

Заедно с това абисинската котка е доста обществено животно, любознателно и задоволително самоуверено, с цел да бъде приучено да се разхожда на открито на каишка. Трябва обаче да се има поради характерността на животното, тъй като измежду тях има и някои плахи и срамежливи екземпляри, когато са измежду общество на непознати, с тихичък и прелестен глас и миролюбив характер.

Затова е нужно да се регистрира дали става въпрос за екстровертна котка - дейна и игрива, или за по-плахо творение, с цел да се обезпечи нужната атмосфера, в сходство с характера на котката.

С питомец от тази порода стопаните няма да имат компликации с грижите по поддръжката на външния тип. Късата четина на котката се нуждае единствено от изчеткване и сресване един път седмично, с цел да отстранен мъртвите косми.

Котката от породата абисинска обича да я чешат зад ушенцета, само че няма да седи в скута на стопанина, а просто ще го следва на всички места като кученце. И макар че е капризна във връзка с храната, тази котка е отличен домакински любим, тъй като умее да държи съвсем като човек.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР