Когато става въпрос за пътуване, повечето от нас обикновено търсят

...
Когато става въпрос за пътуване, повечето от нас обикновено търсят
Коментари Харесай

Тези 12 хотела са адски странни, но същевременно успешни

Когато става въпрос за пътешестване, множеството от нас нормално търсят хотели, които са комфортно ситуирани, на налични, комфортни и красиви места.

Но от време на време желаеме нещо извънредно, което не сме усетили. Нуждаете се от ентусиазъм за лятната отмора?

Тези 12 ексцентрични хотели, показани от CNN, обезпечават незабравими страсти и мемоари.

Ето и кои са те: " Иннел Хотел Заандам " (Амстердам)

Този хотел в Холандия наподобява, все едно някой е основал купчина от десетина къщи на едно място. Истината е друга. Сградата на хотела е въодушевена от архитектурата на обичайните къщи от региона Заан.

Освен забавната си форма, това място за отдих се намира и на комфортно място в града - наоколо до влаковата станция " Заандам ", на към 12 минути от центъра.

9-часовия " Капсулен Хотел Киото " (Япония)



Хотелът не е просто атракция. Той постоянно се употребява от служащи, които живеят отвън Киото, работят до късно, и остават в града поради неналичието на превоз.

" Сън Круиз Резорт " (Донгае, Южна Корея)



Искате да извършите странствуване с транспортен съд, само че ви докарва морска болест? " Сън Круиз Резорт " в Южна Корея е вашият хотел.

Определя се от притежателите като " първият първокласен круиз на сушата ", резортът предлага всичко, което бихте изпитали на презокеанско странствуване - без шанса за морска болест или морска стихия.

" Фаралда Крейн Хотел " (Амстердам)

Отново в холандската столица, основата на постройката е кран, употребен в пристанището на града от 1894 година до 1979 година По-късно е трансфорат в този готин хотел.

Той се намира на висока 50 метра конструкция, и има единствено 3 жилището. А в случай че не ви стига да сте на върха на сходен исторически паметник на промишлеността, можете да скочите с бънджи и да падате над 50 метра.

" Шератон Хужоу Хот Спринг Резорт " (Хужоу, Китай)

Известен със своята сходна на донът форма, този хотел не е единствено красива постройка - луксът в него също е на равнище.

Например, има подводен мост, който свързва двете кули на хотела. През нощта се провежда красиво светлинно шоу, което акцентира особената конструкция на постройката.

" Хотел Джештед " (Чехия)

Построен през 1960 година, този хотел наподобява като излязъл от научно-фантастичен филм. На 1012 метра надморска височина, " Хотел Джестед " разрешава взор върху страхотната панорама на чешките поля и гори.

Според уеб страницата на хотела, поддържащите железни структури вътре в хотела са направени от захвърлени части стомана, заварени едно за друго, с цел да дадат на интериора по-индустриален тип.

" Спитбанк Форт " (Порсмут, Англия)

" Спитбанк " е тъкмо в средата на морето.

С характерен кръговиден екстериор от бетон, този британски хотел е трансформиран от картечно гнездо в първокласен частен остров - с басейн на покрива, сауна и огромно огнище.

В добавка, историите описват, че фортът е обладан от фантом.

" Фрий Спирит Сфиърс " (Куаликъм Бийч, Британска Колумбия)

Намиращ се в крайбрежната гора на остров Ванкувър, този хотел е формиран от увиснали на дърветата сферични къщички, в които гостите могат да усетят природата по друг метод.

Трите ръчно избработени сфери са кръстени Ийв, Ерин и Мелъди.

За да влезете в стаите си, би трябвало да минете по издигащи се пътечки и вити стълби.

" Аврора Експрес " (Феърбанкс, Аляска)

Няма потребност да се притеснявате, че ще изпуснете спирката си, в случай че спите в този трен. Той просто не се движи.

Собствениците Майк и Сюзан Уилсън са реновирали няколко пенсионирани вагона от аляските железници и са ги трансформирали в неповторим фамилен хотел.

Всяка стая е декорирана по отношение на значими интервали от историята на Аляска.

Вагоните са единствено на 250 метра от релсите, върху които в миналото са се движели, тъкмо над река Танана, Аляските планини и града Феърбанкс.

" Вигвам Мотел " (Холбрук, Аризона)

Макар да не е първокласен, " Вигвам Мотел " предлага извънредно уютни самостоятелни типита.

Историята им датира още от 30-е години на предишния век - въодушевен от културата на индианците, Франк Редфорд стартира да строи тези мотели из задачите Съединени щати още от този момент. Днес обаче са останали единствено три.

" Гномската Балада " (Дърбуй, Белгия)

Този хотел наподобява на странна плантация, само че в действителност е оборудван с 10 стаи за посетители. Всяка стая е въодушевена от някоя приказка или легенда - има апартамент с троянски кон, басейн с транспортен съд в него.

" Хотел Коста Верде " (Коста Рика)

В горите край Коста Рика на 17 метра от земята остарял корпус на " Боинг 727 " от далечната 1965 година е трансфорат в първокласен хотел. Гостите имат прелестна панорама към океана и джунглата.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР