Когато става въпрос за храна, TikTok залива потребителите с всевъзможни

...
Когато става въпрос за храна, TikTok залива потребителите с всевъзможни
Коментари Харесай

Десет ужасно глупави food and nutrition тренда от TikTok, които да избягваме

Когато става въпрос за храна, TikTok залива потребителите с всевъзможни хакове и забавни предписания, които да опитат. Някои от тях се трансформират в трендове и „ провокации “ и са изцяло безобидни. Други обаче предизвикват тежки ограничавания, погрешно хранене и са си чиста загуба на пари и време. Днес ще разгледаме топ 10 на най-глупавите food and nutrition тренда от TikTok, които несъмнено не си заслужават шума.

Виж още: Как стартира пластичната хирургия? От 19 век до Ким Кардашиян!

1. Liquid chlorophyll/Течен хлорофил

Много уелнес инфлуенсъри споделят в TikTok видеоклипове, на които поставят течен хлорофил във водата, която пият, с цел да подкрепят стимулирането на имунната система, да насърчат „ естествената “ детоксикация на кръвта, да прочистят червата и да предотвратят хронични болести. Но извършените проучвания в тази посока са неубедителни и не поддържат сходни изказвания.

2. " What I Eat in a Day " videos/Какво хапвам за ден

Тези видеоклипове минаха границата от съвременна наклонност до рисков хаштаг, който известни лица от мрежата на TikTok употребяват, с цел да документират всичко, което ядат и пият за един ден. Обикновено те демонстрират банкет на калории, който е непълен за поддържане на здравето и физиологичните функционалности на множеството хора.

3. Powdered greens/Зелен прахуляк

Прахообразните зелени хранителни добавки са направени от примес от зелени зеленчуци, други растения, пробиотици, подсладители, екстракти или добавени фибри. Много TikTok-ъри прибавят сходни хранителни добавки към водата, смутита или даже бърканите си яйца. Но, в случай че би трябвало да бъдем почтени, усетът им е ужасяващ, а изгодата мощно пресилена. 

4. Nature’s Cereal/Зърнени храни от природата

Този режим е прочут като ребранд на плодова салата. Nature’s Cereal съставлява примес от зърнени храни с плодове, кокосова вода и лед. Дори и да е вкусно, това несъмнено не може да бъде ястие, което да замества всички останали денем.

5. Lettuce water/Вода от маруля

Вместо да накисват чаени листа, някои TikTok-ъри накисват маруля Romaine, за която настояват, че може да провокира седативни резултати и да насърчи по-добър сън. Марулята Romaine съдържа фитонутриент, наименуван лактуцин, който е евентуално да провокира успокоителен резултат върху тялото, само че за какво да пием маруля, откакто има хиляди чайове за задачата с по-добър усет.

Виж още: Знойната Корина Копф - палавата OnlyFans мацка, която побърка всички в нета

6. Frozen honey/Замразен мед

Известните в TikTok “honey jelly ” и “honey challenge “ чисто и просто съставляват замразен мед. Признаваме си, че това най-малко звучи вкусно и действително може и да е забавно предизвикателство, само че доста по-добре е да се замразят плодове и да не се хаби мед за сходни нелепости. 

7. Cucumbers dipped in sugar/Краставица със захар

Този тренд е прочут доста преди TikTok да набере известност. Реално съставлява краставица, която е поръсена със стевия или най-вече със захар и е способ, до който фитнес фанатиците прибягват от доста години, когато са в режим на почистване. 

8. Dry scooping pre-workout powder/Суха консумация на фитнес добавки

Този тренд е една от допустимо най-големите нелепости. Представлява суха консумация на хранителна добавка, която кардинално се приема в разредено с вода положение. Т.е., да загребеш от пакета с протеина или креатина и да консумираш непосредствено. Освен, че е извънредно неприятно на усет е и рисково. Подобна консумация при някои добавки може да докара до съществени случаи на сърдечно-съдов и респираторен дистрес.

9. Lemon coffee/Лимоново кафе

Това да пиеш кафе с лимон е нещо извънредно и е изненадващо какъв брой доста хора го вършат. Инфлуенсърите настояват, че подкрепя горенето на мазнините, само че доказателства в тази тенденция няма, а и рискът да ви заболи стомах е голям. 

10. Putting garlic cloves up your nose/Чесън в носа

Вярваш или не, това си е напълно действителен тренд в TikTok. Освен явен риск от задръстване на носа, слагането на чесън там може да раздразни мощно кожата към носната празнина. Чесънът може да обезпечи чудесни антибактериални и противовъзпалителни изгоди за здравето, само че дано въпреки всичко го употребяваме по обичайния метод. 

Изображение: https://www.istockphoto.com/

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР