Когато става въпрос за бизнес, основателката на платформата за онлайн

...
Когато става въпрос за бизнес, основателката на платформата за онлайн
Коментари Харесай

Жена основател на компания за $6 млрд: Обожавам да ме подценяват

Когато става въпрос за бизнес, основателката на платформата за онлайн запознанства Bumble Уитни Уолф Хърд избира новобранците.
По време на конференция в Аспен, Колорадо, 33-годишната бизнес дама изясни за какво счита, че да бъдеш подценен е потребно.

Ако ви подценяват или отхвърлят, това може да е тласък да работите по-усърдно или да намерите място или човек, който признава уменията ви, без значение дали стартирате кариерата си, сменяте работа или представянето нова концепция, споделя Уолф Хърд.
“Аз персонално боготворя да бъда подценявана. Мисля, че това е тотална суперсила,” споделя тя. “Мисля, че съм се упражнявала да бъда стимулирана от хора, които споделят ‘не’ и да сътворявам сила от това.”

Уолф Хърд твърди, че научава този урок от персонален опит. През април 2014 година тя напуща приложението за запознанства Tinder, на което е съосновател и където заемаше поста вицепрезидент по маркетинга.

След това завежда дело за полов тормоз и дискриминация против компанията и другите ръководители. Двете страни реализират извънсъдебно съглашение през септември 2014 година, а след три месеца Уолф Хърд започва Bumble - конкурентно приложение, в което дамите имат водеща роля.

В Bumble дамите предизвикват запознанствата. Според Уолф Хърд, това незабавно се оказва проблем за вложителите, които й споделят, че дамите не биха желали да молят мъже да излязат с тях, а пък мъже не биха се записали в приложението, тъй като това е срещу публичните правила.

Уолф Хърд споделя, че отхвърлянето не трансформира Bumble в неприятна концепция. Вместо това тя споделя, че почнала да гледа на него като на нова концепция, която хората към момента не знаели по какъв начин да си показват.

“Просто упражнявах мозъка си още от първия ден: Всеки път, когато получавах мъчителен имейл или някой вложител ми споделяше, че концепцията за Bumblе е глупава, в действителност се въодушевявах,” споделя Уолф Хърд. “Хората, като цяло, не знаят по какъв начин да виждат неща, които не съществуват към момента, тъй че просто би трябвало да вярвате в себе си.”

Това, че я подценявали, също по този начин осигурявало на Уолф Хърд детайла на изненадата, споделя тя. Когато други компании те дефинират като съперник, те наблюдават всеки твой ход. Ако не гледат на вас като на опасност, те няма да видят по какъв начин идвате иззад ъгъла, с цел да ги изпреварите, споделя Уолф Хърд.

Bumble започва с 10 млн. $ финансиране от съоснователя на приложението за запознанства Badoo Андрей Андреев и съоснователя на Tinder Крис Гулчински. През 2021 година Уолф Хърд става най-младата жена създател в историята, чиято компания излиза на борсата.

В Аспен тя съобщи, че когато Bumble става обществена, тя получава извинения от публицисти и уважавани хора, които в началото считали, че бизнесът на Bumble в никакъв случай няма да тръгне. В момента пазарната капитализация на компанията е към 6.18 милиарда $.

“Ако всички смятаха, че ще проработи, тогава то към този момент щеше да е направено,” споделя Уолф Хърд. “Точно по този метод създавате междина за себе си на пазара.”
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР