Когато става дума за толкова популярните напоследък SUV модели, човек

...
Когато става дума за толкова популярните напоследък SUV модели, човек
Коментари Харесай

Новият Honda CR-V има 10 въздушни възглавници

Когато става дума за толкоз известните в последно време SUV модели, човек нормално се сеща за две " класики " - Toyota RAV4 и Honda CR-V. Това са двата най-продавани автомобила от този клас през последните години, като борбата сред тях е оспорвана. Затова и промяната на генерациите при някой от тях си е същинско събитие.

В случая това се отнася за CR-V, чиято шеста разновидност беше публично показана тази седмица.

Автомобилът е оборудван с

 

нова радиаторна решетка

 

в стила на други два модела на марката - Ridgeline и HR-V, като има по-тясно осветяване и модифицирани брони. Така CR-V наподобява по-груб и нападателен от предшествениците си - нещо, което Honda разгласи още преди няколко години, до момента в който моделът беше в развой на разработка.

Салонът е значително уеднаквен с новото потомство на хечбека и седана Civic. Предният панел на CR-V на практика не се разграничава - същата медийна система със 7- или 9-инчов сензорен екран и хардуерни бутони, същият подреден със 7-инчов екран и аналогов скоростомер, същият климат блок за ръководство. Дори разширена до цялостна широчина на салона " решетка " с вентилационни дефлектори, скрити под нея, е тъкмо като като при Civic.

Архитектурата на централната подпора на CR-V е друга, като образно е разграничена на две секции, с държачи за чаши, ситуирани паралелно на предния панел. И основателите са доста горди от обстоятелството, че

 

под капака на подлакътника има поделение

 

от 9 литра - най-голямото измежду кросоувърите в този клас.

Що се отнася до употребяваните материали в салона, CR-V не е изненада. В по-простите версии се залага на сив и черен плат, а в по-скъпите разновидности - на кожена тапицерия в същите цветове, само че с оранжеви шевове.

Платформата на кросоувъра е същата като на предшественика му, само че съществено осъвременена. Със промяната на поколението CR-V е пораснал на размери - от носа до кърмата е 4694 мм (+69 мм по отношение на предходното потомство, макар че междуосието се е нараснало единствено с 40 мм), ширината на каросерията е 1864 мм (+9 мм), височината - 1692 мм (+3 мм), а дистанцията сред осите към този момент доближава 2700 мм.

От компанията обръщат внимание на обстоятелството, че А-колоните на покрива са изместени обратно, т.е. предният похлупак е станал по-дълъг, цялостният контур е по-тънък, а корпусите на страничните огледала към този момент са инсталирани на вратите. В допълнение - инженерите настояват, че устойчивостта на извъртане на каросерията се е нараснала с 15%, а фината конфигурация на шасито е разрешила да се усили плавността на возенето (според японците те също са стегнали звукоизолацията), като това е съчетано с по-остро ръководство.

Базовият мотор за двете първични модификации (моделът ще дебютира в Съединени американски щати, а по-късно ще излезе и в Европа) към момента е 1,5-литров турбо с мощ 193 к.с., който е комбиниран с трансмисия CVT.

Като опция се предлага хибридна задвижваща система с 2,0-литров бензинов мотор Atkinson (само за по-скъпите версии на Sport и Sport Touring). Пиковата мощ на модифицираната система за новия кросоувър обаче е 207 к.с. и оптимален въртящ миг 335 Nm срещу 215 к.с. и 315 Nm при хибридния вид на предходното потомство.

 

Задвижването на всички колела е налично

 

за всички модификации, а в топ версията Sport Touring е включено в листата на главното съоръжение. Независимо от конфигурацията новият CR-V може да се похвали с 10 въздушни възглавници, LED-оптика, електронен асистентски комплекс Honda Sensing с широкоъгълна камера и радар, системи за автоматизирано прекъсване, различаване на пътни знаци, наблюдаване на мъртви зони и лента следене, функционалност за подкрепяне на шофирането от втурване, както и адаптивен круиз надзор.

В множеството равнища на съоръжение новият CR-V е с 18-цолови алуминиеви джанти, до момента в който топ версията е с 19-инчови. В допълнение, хибридите Sport и Sport Touring ще бъдат разпознаваеми по своя по-агресивен бодикит, мрачен фон и правоъгълни ауспухови тръби.

Кросоувърите Honda CR-V от шесто потомство ще се създават в три завода в Северна Америка (в Охайо и Индиана), както и в Канада. Доставките на първите коли се чакат преди края на лятото, като хибридните версии ще дойдат малко по-късно. Цените ще бъдат оповестени малко преди началото на продажбите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР