Когато стане дума за Великден, вероятно първото нещо, което се

...
Когато стане дума за Великден, вероятно първото нещо, което се
Коментари Харесай

3 причини да хапваш повече яйца не само на Великден

Когато стане дума за Великден, евентуално първото нещо, което се появява пред очите на всеки един от нас е маса, отрупана с великденски яйца. Това е разбираемо, тъй като те са най-същественият детайл за този празник.
Но дано спрем с традициите дотук. Вероятно доста хора ще се упрекват след празниците че са прекалили с яденето. И най-много с великденските яйца. Те като се изключи че са доста вкусни, са извънредно потребни за здравето като цяло, както и за фигурата на човек.
 5 аргументи да не изхвърляте черупките от яйца 5 аргументи да не изхвърляте черупките от яйца
Великден - несъмнено един от най-светлите християнски празници, който ревностно пази вековна традиция - боядисване на великденските яйца....
Има доста аргументи постоянно да консумираме яйца. И не е нужно да чакаме да пристигна Великден с цел да го създадем.
В днешната публикация ще ви срещнем трите съществени аргументи да хапвате повече яйца освен по празниците:
1. Яйцата ще ви създадат по-силни.  Те са извънредно богати на протеини. В две яйца се съдържа същото количество от него, което го има и 100 грама риба или месо. Това прави яйцата голям източник на сила. С тяхна помощ може да натрупате мускулна маса и са доста подобаващи за консумация след подготовка или изобщо след дни, в които сте правили тежка физическа работа.
2. Яйцата могат да се грижат за вашия външен тип. И знаете ли за какво? Те съдържат оня съвършен коктейл, формиран от витамини и минерали, посредством които ще поддържате вашата кожа здрава. Аминокиселините, които се съдържат в яйцата благоприятстват клетъчното обновяване. Витамин А сполучливо регенерира тъканите,а витамин Д оказва помощ за развиването на нови кафези. Също по този начин би трябвало да се спомене, че яйцата са богат източник на цинк и селен, с чиято помощ можем сполучливо да се борим с преждевременното остаряване и появяването на бръчки по кожата.
 Как да боядисаме яйцата натурално, без нездравословни химикали Как да боядисаме яйцата натурално, без нездравословни химикали
Красива и остаряла традиция - боядисването на великденски яйца. На децата е доста занимателен този развой и за това техните родители непрекъсн...
3. Яйцата се грижат за вашата съвършена фигура. Често пъти се случва те да са отричана храна, заради високото наличие на холестерол. Но е неоспорима истина че когато става въпрос за хранителен режим или диета, яйцата са желан артикул. В 100 грама яйца, се съдържат по-малко от 150 калории. Заради наличието на огромно количество протеин, те доста бързо ще съумеят да ви заситят и по този метод няма да ви се постанова да мислите непрекъснато за храна.
Сега към този момент умерено може да включите яйцата си в ежедневното си меню, без да се притеснявате за калориите.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР