Когато стане дума за Великден, вероятно първото нещо, което се

Когато стане дума за Великден, вероятно първото нещо, което се ...

3 причини да хапваш повече яйца не само на Великден

Когато стане дума за Великден, вероятно първото нещо, което се появява пред очите на всеки един от нас е маса, отрупана с великденски яйца. Това е разбираемо, защото те са най-същественият елемент за този празник.
Но нека спрем с традициите дотук. Вероятно много хора ще се обвиняват след празниците че са прекалили с хапването. И най-вече с великденските яйца. Те освен че са много вкусни, са изключително полезни за здравето като цяло, както и за фигурата на човек.

5 причини да не изхвърляте черупките от яйца 5 причини да не изхвърляте черупките от яйца
Великден - безспорно един от най-светлите християнски празници, който ревниво пази вековна традиция - боядисване на великденските яйца....
Има много причини редовно да консумираме яйца. И не е нужно да чакаме да дойде Великден за да го направим.
В днешната статия ще ви запознаем трите основни причини да хапвате повече яйца не само по празниците:
1. Яйцата ще ви направят по-силни.  Те са изключително богати на протеини. В две яйца се съдържа същото количество от него, което го има и 100 грама риба или месо. Това прави яйцата огромен източник на енергия. С тяхна помощ може да натрупате мускулна маса и са много подходящи за консумация след тренировка или въобще след дни, в които сте извършвали тежка физическа работа.
2. Яйцата могат да се грижат за вашия външен вид. И знаете ли защо? Те съдържат онзи перфектен коктейл, съставен от витамини и минерали, чрез които ще поддържате вашата кожа здрава. Аминокиселините, които се съдържат в яйцата благоприятстват клетъчното обновление. Витамин А успешно регенерира тъканите,а витамин Д помага за развиването на нови клетки. Също така трябва да се спомене, че яйцата са богат източник на цинк и селен, с чиято помощ можем успешно да се борим с преждевременното остаряване и появата на бръчки по кожата.

Как да боядисаме яйцата натурално, без вредни химикали Как да боядисаме яйцата натурално, без вредни химикали
Красива и стара традиция - боядисването на великденски яйца. На децата е много забавен този процес и за това техните родители непрекъсн...
3. Яйцата се грижат за вашата перфектна фигура. Често пъти се случва те да са отричана храна, поради високото съдържание на холестерол. Но е неоспорима истина че когато става въпрос за хранителен режим или диета, яйцата са предпочитан продукт. В 100 грама яйца, се съдържат по-малко от 150 калории. Заради съдържанието на голямо количество протеин, те много бързо ще успеят да ви заситят и по този начин няма да ви се налага да мислите постоянно за храна.
Сега вече спокойно може да включите яйцата си в ежедневното си меню, без да се притеснявате за калориите.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com