Когато станах министър, имаше планове за развитие на индустриални зони

...
Когато станах министър, имаше планове за развитие на индустриални зони
Коментари Харесай

Кирил Петков: Ако спрем корупцията, ще можем да строим по една АМ Хемус на година

Когато станах министър, имаше проекти за развиване на индустриални зони в България, само че те бяха предопределени за наши хора. Трябва да спрем с това. Най-добрите планове би трябвало да печелят и да получават финансиране. Само по този начин ще спрем корупцията - отворени състезания и освен за наши хора.

Това зяви в Добрич съпредседателят на "Продължаваме смяната " Кирил Петков, където се среща с жители.

"Водачът ни е родом от града. За нас това е доста значимо, тъй като такива хора познават най-добре проблемите на дадения район и могат да вземат решение най-добре проблемите. Събираме най-хубавите потенциали от една страна и от друга те са самостоятелни, като не могат да бъдат подкупени, тъй като са се потвърдили в своите сфери и бизнеси. Най-големият проблем е корупцията. Една от нашите хрумвания е за общини с нулева корупция. Не би трябвало да разчитаме единствено на морал. Трябва да разчитаме на постоянни системи. Няма по какъв начин да измислим топлата вода. В Министерството на стопанската система видях, че множеството чиновници са извънредно свестни и не са корумпирани. Корумпираните са на висши позиции. Не би трябвало да сменяме 600 индивида от министерството, а 15 ", добави Петков.
Хората от Добрич се обърнаха към него с думите: "Вие сте последната ни вяра. Вярвахме на кой ли не и нищо. Трябва да извършите нещо. Помислете за пенсиите. Това ни е най-големият проблем ".

"Каквото разбираме, един от проблемите на Добрич е свързаността с автомагистралите. За нас най-важно е, че нашите претенденти са самостоятелни и могат да си изкарват хляба и без да са в политиката. Така се подсигурява незвисимостта. И тук, както на всички места, младежите са емигрирали. Това е покруса ", сподели от своя страна другият съпредседател на "Продължаваме смяната " Асен Василев.

"Президентът Руанда бе на посещаване в университета, в който учих, и описа по какъв начин са се справили с корупцията. Поканил група руандийци, които живеели в чужбина, в съвета им за битка с корупцията и им споделил: Имате цялостни права и може да вършиме всичко. Първите арестувани за корупция били трима чиновници на президенството, а след това и министър-председателят на Руанда, който е бил персонално назначен от президента. Тогава хората в действителност са повярвали, че се прави работа. Ние сме решени за тази битка и не ни е боязън. Няма да ни уплашат. Виждате какво се случва в този момент с мен и Спецпрокуратурата. Не ни е боязън. Ако спрем корупцията, ще можем да строим по една Автомагистрала "Хемус " на година ", безапелационен бе Кирил Петков.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР