Когато споменем Сейшелските острови, в съзнанието ни изникват картинки на

...
Когато споменем Сейшелските острови, в съзнанието ни изникват картинки на
Коментари Харесай

Сейшелските острови, хероина и колко от живущите там са зависими

Когато споменем Сейшелските острови, в съзнанието ни изникват картинки на безбрежни плажове, безконечен небосвод, кристални води и първокласни вили на първа линия.

Истината обаче е, че зад блестящата фасада на райския архипелаг се крие зараза, която владее живота на хиляди локални поданици.

Наскоро Военновъздушни сили разкри, че Сейшелската република е страната с най-високо ползване на хероин на глава от популацията в света.

Около 6000 души от общо 94 000 са подвластни от хероина, колкото и необичайно да звучи това за група от хора, живеещи на сходно място.

Това са към 10% от работоспособното население на островната страна.

Вносът на хероин се реализира извънредно елементарно поради съществуването на над 100 острова, които е мъчно да бъдат охранявани непрекъснато.

Интересното е, че подвластните не са преследвани от локалните управляващи и не биват затваряни в арест или клетка.

Страната е решила да последва образеца на Португалия и да разгласи зависимостта от хероин като обществен, а не престъпен проблем.

Създадена е даже система за лекуване на подвластните, което включва ежедневни доставки на метадон до всичките над 2000 регистрирани за програмата души.

Отделят се и средства за организирането на просветителни стратегии и лечебни групи, като 68% от участниците в тях съумяват да се възстановят и да стартират още веднъж работа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР