Когато сме гладни, имаме желание да консумираме възможно по-голямо количество

...
Когато сме гладни, имаме желание да консумираме възможно по-голямо количество
Коментари Харесай

7 продукта, за които не предполагате, че са токсични

Когато сме гладни, имаме предпочитание да консумираме допустимо по-голямо количество храна. И в този случай постоянно посягаме към пакета чипс или си вършим прекрасен сандвич със зелена салата и домат. Невинаги си даваме сметка какво тъкмо ядем и дали то е потребно за здравето ни. Но може би е добре да променим този табиет.

Ето и 7 продукта, за които даже не допускаме, че са токсични.

1. Гъби

Това е може би единственият артикул, за който на всеки е известно, че може да аргументи отравяне. Съществуват разнообразни типове гъби и от детството си знаем, че не всички са ядливи. Тези, които се оферират в комерсиалната мрежа, са безвредни за консумация. Но в случай че сте решили да включите в менюто си диви гъби, бъдете деликатни.

2. Ревен

Може да консумирате стъблото, само че не и листата му. Те несъмнено са токсични.

3. Домати

Не е нужно изцяло да забравите за доматите. Всъщност самият домат не е отровен, само че дръжката и листата му съдържат токсин, който може да аргументи конвулсии и интензивна болежка в стомаха. Така че, постоянно премахвайте дребната твърда част от домата, към която се прикрепва дръжката му.
4-те най-лоши неща за зъбите
Вероятно към този момент сте наясно, че диетата ви визира оралното здраве тъкмо толкоз, колкото и останалата част от тялото ви. Но знаете ли, че...
Прочети повече
4. Бадеми

Дори не се замисляме, че бадемите може да се нездравословни. Уверете се, че те са третирани по нужния метод и не могат да ви заразят със салмонела.

5. Череши

Никога не поглъщайте костилките от черешите. Те съдържат вещество, наречено циановодород, което е токсично за индивида. Това важи и за костилките на кайсиите, сините сливи, крушите и семките на ябълките.

6 . Картофи
Как да разберем кои храни НЕ ни понасят?
Често след потреблението на храна не се усещаме заредени и цялостни с сила, а ни е тежко или ни боли. Хората отбягват признаците на не...
Прочети повече
Знаете ли, че картофът е токсично растение. Но за благополучие отравянето с картофи е доста рядко. Въпреки това потреблението на зелен картоф може да бъде доста рискова.

7. Пушена риба

Консумацията на пушена риба не е желателна. Тя съдържа рисков токсин. Не подценявайте неговата щета, тъй като постоянната му консумация може да докара до парализа и даже до гибел.

Важно: Статията е с осведомителен темперамент и не може да замести консултацията със експерт по здравословно хранене!

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР