Когато следващата година започнат кампаниите за изборите за Европейски парламент,

...
Когато следващата година започнат кампаниите за изборите за Европейски парламент,
Коментари Харесай

Google ще изисква верификация при политическите реклами


 Гугъл ще изисква верификация при политическите реклами

Когато идната година стартират акциите за изборите за Европейски парламент, политическите партии и претендентите ще би трябвало да са готови да потвърдят своят еднаквост, с цел да пуснат реклама в Гугъл. Технологичният колос разкри, че ще изисква рекламодателите да подават кандидатури и да минават през развой на верификация, преди те да могат да популяризират. Също по този начин компанията ще изисква всички реклами, в които се загатват политически партии, претенденти и сегашни административни чиновници, ясно да показват кой заплаща за тях.

Този ход е част от напъните на Гугъл да предотврати задгранични акции за дезинформация по време на избори. Всъщност освен Гугъл, само че и Фейсбук даде обещание да предприеме сходни ограничения. Очаква се обществената мрежа също да изиска верификация и повече бистрота за политическите реклами в Европа – по-рано тази година тя пусна принадлежности за тази цел в Съединени американски щати, Бразилия и Обединеното кралство.

В допълнение към процедурата по верификация, Гугъл ще разгласява специфичен за Европейски Съюз отчет Election Ads Transparency Report. В него ще бъде включен лист от рекламодателите и отделените от тях средства за реклама. Освен това жителите ще могат да ревизират кой стои зад рекламите и към кого са ориентирани. Тази информация обаче може би няма да бъде налична преди февруари или март 2019, само че новите политики ще влязат в действие през януари.

Също по този начин от компанията означават, че оферират образование по сигурност на „ най-уязвимите групи, които са застрашени от риск от фишин офанзиви “. Освен това тя възнамерява да си сътрудничи с медии в страните от Европейския съюз, с цел да поддържа инспекцията на онлайн обстоятелства.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР