Когато се вземат такива решения, като това за забраната на

...
Когато се вземат такива решения, като това за забраната на
Коментари Харесай

Христо Даскалов, ПП: Стотина производители са облагодетелствани от забранения украински внос

Когато се вземат такива решения, като това за възбраната на вноса на някои украински артикули, нещата би трябвало да се претеглят деликатно.

Това съобщи за БНР проф. Христо Даскалов, който е депутат от " Продължаваме промяната - Демократична България " и някогашен шеф на Българската организация за сигурност на храните (БАБХ).

Според него възбраната в България е пристигнала в резултат на решението на други страни. По думите му страната ни няма куража за такива решения.

Забраняването на вноса на някои украински артикули не беше доста разумно, уточни проф. Христо Даскалов и посочи:

" Имаме над 60 000 регистрирани аграрни производители. Това решение облагодетелства стотина от тях, останалите търпят негативите. /.../ Сега стои въпросът каква ще е цената на създавания фураж. Ако в този момент цената на фуража, който кравите ще изяждат, се увеличи, смятате ли, че цената на кашкавала ще пада или ще тръгне нагоре? Цената на фуража е 75% от себестойността да вземем за пример на млякото, месото, яйцата. Когато взимама такива решения, би трябвало да знаем какво идва по-късно. Ако задачата беше да облагодетелстваме една група от стотина производители и търговци на житни култури, от другата страна стои отглеждането на животни, за което ние към този момент се вайкаме какъв брой години ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР