Когато се спомене марката „Nokia“, повечето от нас веднага си

...
Когато се спомене марката „Nokia“, повечето от нас веднага си
Коментари Харесай

Nokia пусна първия си телевизор

Когато се спомене марката „Nokia“, множеството от нас незабавно си показват телефон. Това е съвсем всичко, с което компанията известна. Изглежда обаче е пристигнало време за смяна и компанията се разклонява – или най-малко разклонява правата за потреблението на името ѝ на разнообразни търговци на дребно, които да създават нови артикули. Както оповестява Gadgets 360, индийската компания Flipkart преди малко е получила позволение за потребление на името на марката Nokia за произвеждане на интелигентни тв приемници. „Първо място в международен мащаб за марката в категория телевизори“ – по този начин разказват от самия Flipkart договорката, които от своя страна са главен снабдител на електроника на територията на страната.

Vipul Mehrotra, вицепрезидент на Flipkart за партньорствата с марката Nokia, прибавя: „Разбирането на Flipkart за потребностите и държанието на индийските консуматори и силата на неговия обсег ще му оказват помощ да направи умните тв приемници с марка Nokia налични за всички.“ Ако тв приемниците фактически са всичко това, което споделя той, то тогава събитието може да бъде сериозен подтик за марката Nokia, която през днешния ден надалеч не е толкоз изявена в общественото око, колкото в миналото.

Ако би трябвало да сме точни, Nokia няма остарялата индустриална база, нито технологии или личен състав, които използваше в миналото за производството на именитите си устройства. Днес единствените произведения на компанията, смарт телефоните, се създават от китайския HMD Global, който попада в листата с топ 10 производители на смарт телефони в света, което въпреки всичко е значителен триумф. Компанията впечатлява с в действителност забавна гама от осъвремени ретро устройства, които пуска всяка година – като да вземем за пример римейк на Nokia 3310 с 4G и модерни смарт телефони с положителни параметри. Цялото произвеждане е изнесено в Китай, като за администрация към момента се употребява остарялата емблематична постройка на Nokia във Финландия, въпреки и да няма нищо общо. Изглежда, че в този момент тв приемниците ще се създават от Flipkart.
Nokia Ultra HD 4K
55-инчовият Nokia Ultra HD 4K LED смарт тв приемник с Android ще включва два 24-ватови високоговорителя като част от озвучителна система от JBL от Harman (друго съглашение за партньорство). Докато Flipkart споделят, че тв приемникът ще има основана на Android операционна система за смарт функционалностите, на никое място не се показва, че това ще бъде Android TV. Телевизорът включва също 16:9 екран с периодичност на освежаване от 60Hz, поддръжка на Dolby Vision и HDR10, три HDMI врата и два USB врата.

Този първи тв приемник с марката Nokia ще стартира продажбите си напълно разумно от индийския пазар на стартова цена от 41 999 индийски рупии, чиито еквивалент се равнява на към 586 щатски $. Според софтуерния портал Gadgets 360 ще забележим първия смарт тв приемник на Nokia по рафтовете на магазините на 10 декември.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР