Когато се родиш в България, пътят към най-силното ръгби първенство

...
Когато се родиш в България, пътят към най-силното ръгби първенство
Коментари Харесай

Роден в България превзема ръгбито

Когато се родиш в България, пътят към най-силното ръгби състезание - Суперлигата на Северното полукълбо, е невероятен. Това е и най-точното изложение на кариерата на надарения Итън Хавард, чийто родители работят в София по време на раждането му. След това се местят в Англия - първо в Бат, преди да се заселят в Уигън - родния град на бащата Кийрън. Последният работи като треньор в " Уигън Сейнт Пат " и не е изненада, че Итън прави първите си стъпки в ръгбито единствено на 5 години.

Десетилетие по-късно той става №1 при юношите на " Уигън Уориърс " за 2017 година До 2019 година към този момент има извоюван трофей, а предишния юли дебютира и в Суперлигата, за негово страдание с домакинска загуба от " Уейкфийлд ".

Оттогава високият 192 см Итън впечатлява всички в клуба и към този момент е считан за бъдещето, най-талантливият измежду младите очаквания на " Уигън ".

" Има късмет да играе против " Уорингтън " в първия кръг, което приказва доста за неговото развиване. Едър и борбен е, израстна доста в последните шест месеца. Харесват ми трудолюбието и настройката му. Точно от подобен вид играчи има потребност " Уигън ". Професионалист е, порядъчен е, записа 80 минути против " Сейнт Хелънс ", споделя треньорът на " войните " Ейдриън Лам.

" Извън терена е положително момче - малко спокоен и прекомерно сериозен на моменти, само че слуша деликатно. Дадохме му насоки върху какво би трябвало да работи и той се зае с това в предсезонната подготовка ", продължава наставникът на " Уигън ".

Роденият у нас Хавард вдъхващ оптимизъм на Лам за новия сезон. 19-годишният Итън се подвизава на позицията " пилиер " и е подготвен да блесне в Суперлигата - най-силното професионално съревнование в Северното полукълбо. В него вземат участие 12 отбора - 10 от Англия, един от Франция и един от Канада.

btvnovinite.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР