Когато се намираме в изключително напрегнато време, пълно с неизвестни

...
Когато се намираме в изключително напрегнато време, пълно с неизвестни
Коментари Харесай

5 начина да направите дома уютен и релаксиран, когато сте вкъщи

Когато се намираме в извънредно с напрежение време, цялостно с незнайни за бъдещето, когато сме под карантина или сме задължени да съблюдаваме рекомендациите за обществена изолираност, няма по какъв начин домът ни да не ни накара да се почувстваме като пандизчии. Това нагнетява стрес и напрежение, кара ни да намразим личната си цитадела.

За да понижим напрежението и с цел да създадем престоя у дома допустимо по-приятен е нужно да превърнем дома си във допустимо най-релаксиращото място на света за нас. Ето по какъв начин да го реализираме в тези 5 лесни стъпки.

Изберете подобаващ саундтрак

За да извършите дома си по-уютен и релаксиран, до момента в който сте под карантина или просто спазвате обществена отдалеченост, ви е необходим подобаващ антистрес саундтрак. Пуснете тиха лека музика, която да способства за общото положително въодушевление у дома. Нежната и успокояваща приглушена музика е изпитан в психотерапията способ за усмиряване, който ще ви помогне да превърнете дома си в релаксиращо място, в което да стоите на драго сърце.

Изберете подобаващ мирис

Ароматерапията от епохи оказва помощ на хората да понижават напрежението благодарение на подобаващи благоухания и намаляващи напрежението миризми. Някои етерични масла имат потвърден резултат в тази посока. Сред тях са лавандулата, бергамота, салвията, здравецът, розмаринът, маслото от иланг-иланг.

Могат да се употребяват разнообразни дифузери, благодарение на които да разпръснете антистрес аромати из целия си дом.

Меки повърхности

С колкото повече мекост се обкръжите, толкоз по-релаксирани ще се чувствате. Застелете мебелите с меки шалтета. Подредете пухени възглавници на дивана и леглото. Когато превърнете дома си в най-мекото и пухкаво място няма да ви се желае да го напускате. Така ще се чувствате по-малко уплашени от ситуацията, поради която сте принудени да си стоите у дома.

Омекотете и осветлението

Ярката светлина нервира очите и влияе нападателно на централната нервна система. Приглушете светлината у дома, с цел да намалите напрежението в дома и да се отдадете на релакс. Ако централното ви осветяване няма опция да бъде приглушено, ползвайте локално ситуирани нощни лампи. Те основават необикновен уют и чувство за релакс и комфорт.

Установете часове за влизане в интернет

Отварянето на интернет или която и да е обществена мрежа допуска пряк конфликт с ужасяващите вести към ковид и разпространяването на пандемията. За да предпазите себе си, фамилията и децата си от този все по-нарастващ стрес, ограничете времето, прекарано в мрежата. Ако работата ви от у дома постанова прилагане на компютър, старайте се да ограничите най-малко времето в обществените мрежи и новинарските канали. Това не значи да се абстрахирате изцяло от настоящата информация, която е извънредно значима, а просто да редуцирате това стресово време, което отслабва имунните отбрани. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР