Когато се използват нелегитимни способи, дори с твърдяни правдиви цели,

...
Когато се използват нелегитимни способи, дори с твърдяни правдиви цели,
Коментари Харесай

Росен Желязков: ПП не мислят за правителство сега, а за изборите наесен

„ Когато се употребяват нелегитимни начини, даже с твърдяни правдиви цели, стигаме до констатацията за произволност. Това е характерността за дейностите на постоянния кабинет на Кирил Петков – случайни арести на водачи “, сподели Росен Желязков от ГЕРБ в предаването „ Лице в лице “.

 

Коментарът му е по отношение на констатациите за България в отчета на Държавния департамент на Съединени американски щати за положението на човешките права по света.

„ Той е неизненадващо четиво, само че в него се открояват няколко тематики, които като че ли бяха позабравени през последните две години. Първо – какво се правеше по прокламираната битка с корупцията. В този отчет няма изясненост дали има динамичност в оправянето с този проблем. Има ясни образци, в които съществени права и свободи се нарушават. Един от тези образци е така наречен случаен арест на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Влади Горанов “, добави Желязков.

 

По думите му към този момент има подготвени планове за конституционна промяна.

„ Хубаво е, че и от Политическа партия, и от Демократична България започнаха да схващат и да приказват за това, че е нужна конституционна промяна. Така че се надявам да реализираме явен консенсус. Можем още при започване на работата на 49-тото Народно заседание да седнем и да приказваме за правилата, а за какво не и за измененията “, сподели Росен Желязков.

 

Той сподели, че ГЕРБ са по-искрени в желанието си да сформират кабинет.

„ От Политическа партия заявяват, че желаят да създадат кабинет, само че споделят, че ще бъде кабинет на малцинството, който ще бъде наложително подсилен от нас.

Голямата задача за тях е есента да се опитат да влязат в локалната власт. Затова и тези национални избори ги преглеждат по-скоро като статистика от позиция на резултата за бъдещи обединения. Затова направиха и обединението, тя не е, с цел да се завоюват тези избори, това е коалиция за изборите наесен “, твърди Росен Желязков.

 

Желязков счита, че в случай че шеста партия влезе в Народното събрание ще има по-голяма гъвквавост, само че неналичието ѝ ще значи по-големи болшинства в огромните партии.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР