Когато се използват химически оръжия, трябва да се носи отговорност.

...
Когато се използват химически оръжия, трябва да се носи отговорност.
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Разкрачената позиция на Румен Радев за ЕС и Русия не може да продължава

Когато се употребяват химически оръжия, би трябвало да се носи отговорност. Това е урок както за Асад, по този начин и за всеки деспот, който употребява такива оръжия. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ президентът (2012 – 2017) Росен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и някогашен министър на... към профила.

По думите му има данни за над 30 химически офанзиви, осъществени от режима на Башар Асад в Сирия.

Цялата история в Сирия има доста разумна аргументация в предишното. Президентът Обама не искаше повече Съединени американски щати да играят роля да международния служител на реда и искаше да изтегли войските от Сирия. Междувременно американският поданик не желае да заплаща за всички тези войни. Обама потегли да изтегля войските, само че съобщи червени линии – сподели, че потреблението на химическо оруъжие е алена линия. Когато обаче това се случи, той не направи нищо. Сега президентът Тръмп печели точки във вътрешен проект с този удар, разяснява Плевнелиев.

Според него една от главните аргументи за войната в Сирия омразата сред трите районни сили - Саудитска Арабия, Иран и Израел. За пръв път имаме районни сили, които водят война на територията на трета страна – Сирия, уточни той.

По думите му идващ удар в Сирия е допустимо да има, в случай че още веднъж се употребява химическо оръжие.

Не сме в Трета международна война или в Студена война. В доста връзки обаче обстановката е доста по-опасна – тогава имаше две идеологии, а през днешния ден и в Русия има капитализъм, и то див капитализъм, в който парите са съсредоточени в 100 олигарси. Наричам сегашната обстановка леден мир, съобщи експрезидентът.

Българската позиция беше доста ясно изразена. България би трябвало да работи за единството на НАТО. Не знам за какво президентът Радев не е знаел за ударите в Сирия. Аз не мога да преценява дали той лъже. Българският президент има канали за директна връзка с НАТО. Ако президентът продължи да играе по този начин – ден за ден, той ще остане в историята като един от най-големите популисти. Той би трябвало да се дефинира – не може да продължава тази негова разкрачена позиция във външнополитически проект. Президенти са ми се обаждали да ми кажат, че във връзка с глобите против Русия президентът Радев приказва едно, а на съвещанията гласоподава по напълно различен метод, сподели още Росен Плевнелиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР