Когато се използва ефективно, Facebook може да достигне до много

...
Когато се използва ефективно, Facebook може да достигне до много
Коментари Харесай

Сподели ми!

Когато се употребява дейно, Фейсбук може да доближи до доста аудитории. Когато го оставите на произвола, количеството рийч ще е разочароващо, изключително в случай че имате дребна база от почитатели. Важно е да разбирате по какъв начин Фейсбук подрежда наличието в раздела с вести, с цел да можете да оптимизирате наличието си. Освен това логаритъмът непрекъснато еволюира. Като маркетолог непрекъснато откривам способи да нареждам наличието си пред таргет аудитории дейно и през множеството време го върша без бюджет. Вижте някои от нещата, които научих.

Използвайте образно наличие

Не на всички им харесва да четат дълги текстове – някои консуматори избират образното наличие и взаимодействат с неща, които имат повече образни детайли. Една елементарна инфографика може да комуникира една комплицирана идея доста по-добре. Полезно е да включите повече от един формат за шерване, тъй че да обхванете другите желания на аудиториите. Това ще разреши на хората да се ангажират повече, а оттова и да реагират на изявленията и да ги споделят с другари.

Започнете диалог

Призовете хората да споделят свое лично преживяване. Един елементарен въпрос от сорта на „ Изпитвали ли сте това преди? “ ще разреши на хората да се включат в диалога. Според частния уебинар за измененията в раздел „ Новини “, извършен от Фейсбук през 2018 година, има няколко фактора, влияещи върху приоротизирането на постове на началната страница:
Споделянето на линкове в MessengerКоментирането и харесването на фотоси и статуси на избрани хораНеколкократен отговор на статуси или фотоси
Чрез поощряване на диалог вероятността хората да извършат най-малко един от тези фактори се усилва, а това усъвършенства органичния рийч на постовете.

Отговаряйте на хората

След като насърчите диалога, най-хубавото, което можете да извършите, е да го модерирате. Ето по какъв начин да поддържате полемиката:
Отговаряйте бързо – това не е имейл, хората чакат бързи отговориБлагодарете на хората – малко признателност ще помогне хората да се отпуснатБъдете положителни – никой не желае да получава отсреща негативизъм – мислете положително и ангажирането, което получавате, също ще бъде такова
Публикувайте в пикови часове

Публикуването на наличие когато трафикът във Фейсбук е висок, ще ви обезпечи по-голяма възможност да достигнете до повече хора. Да знаете кои са пиковите часове е значимо за по-доброто схващане на аудиторията. Има доста изследвания, показващи времето от денонощието с най-вече трафик на избрани групи аудитории. Според персоналните ми наблюдения постингите сред 7:00 и 9:00, както и сред 18:00 и 20:00 ч. дават добър трафик.

Отбелязвайте съответстващи хора, страници и групи

Това в допълнение оказва помощ за подобряването на органичния рийч, а в композиция с хаштагове е отлично. Само не прекалявайте. Да знаете по какъв начин Фейсбук приоритизира наличието ще ви разреши да подобрите органичното постигане. Кристализирайки опита си, се надявам да съм ви оказал помощ!

Шон Конг за Medium.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР