Когато се избират членове на комисии, ние винаги сме подкрепяли

...
Когато се избират членове на комисии, ние винаги сме подкрепяли
Коментари Харесай

ГЕРБ носи отговорност само за външната политика

" Когато се избират членове на комисии, ние постоянно сме подкрепяли предложенията на другите партии. Такава е практиката в Народното събрание ", съобщи народен представител от ГЕРБ-СДС Тома Биков.

Той посочи в ефира на Българска национална телевизия, че избирането на Делян Пеевски в комисията по конституционни въпроси не е оказване на доверие, а съблюдаване на парламентарна процедура, която рядко е била нарушавана през последните 30 години.

" Ние в никакъв случай не сме се изживявали като някакви самозвани морални стожери на нацията, с цел да споделяме една или друга партия какво да прави. Всяка партия си носи отговорност за номинациите. "

По думите му реалистичният период за осъществяване на конституционни промени е половин година. За в този момент оферти са внесли единствено от Движение за права и свободи. Очакват се и други оферти.

На въпрос дали ГЕРБ ще упорства за заместник-министри в новия кабинет, Биков съобщи, че те не ръководят дружно с ПП-ДБ и няма да носят политическа отговорност с тях нито за триумфите, нито за неуспехите.

" Ние носим отговорност единствено за бранш " Външна политика " където госпожа Габриел е министър. Във всички останали браншове отговорност ще носят " Продължаваме промяната ". Ние дадохме опция на Народното събрание да работи, да има бюджет, да има опция за конституционна промяна, с цел да не вървим на избори август месец, на които да се окаже, че резултатът е същият и сме изгубили още 3 месеца. "

Тома Биков разяснява, че основният прокурор сигурно има лостове, с които да въздейства на политиката.

" На нас ни направи усещане, че откакто той публично стартира да се занимава с политика, няколко часа по-късно госпожа Нинова излезе от договарянията ", сподели той и добави, че договарянията преди този момент не са подсказвали подобен коренен и бърз поврат.

Според Биков, те не са във война, тъй като не счита, че една партия би трябвало да води война с основния прокурор, по този начин както и основният прокурор не би трябвало да води война с партии.

" Очаквам прокурорите, които са изготвили настояванията за анулация на имунитет да дадат доказателствата в Народно събрание и там те да бъдат прегледани. Бихме ги дали и на обществеността ", добави той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР