Когато Съветът за сигурност на Руската федерация заседава веднъж седмично

...
Когато Съветът за сигурност на Руската федерация заседава веднъж седмично
Коментари Харесай

Картонената кула на Путин

Когато Съветът за сигурност на Руската федерация заседава един път седмично в Москва, феновете на държавната телевизия нормално стават очевидци единствено на към 30 секунди от встъпителните думи на Владимир Путин. Останалата част от работата остава в загадка, разказва АРД обичайното отразяване на събитието. По изключение обаче в петък бяха излъчени 10 минути от съвещанието на органа, който поучава президента по въпросите на сигурността, защитата и външната политика. Това е индикация за значимостта, която Москва придава на смяната в стратегията.

Забравил ли е Путин за войната?

Владимир Путин е построил картонена кула под формата на нова идея, дълга 42 страници - знак на съветските мечти за великолепие, разяснява наличието ѝ t-online. Според медията водачът на Кремъл вижда себе си в огромна геополитическа битка със Запада, като покровител на многополюсния свят и световния мир. Изглежда, че съветският президент е не запомнил за нападателната си война, защото Украйна е единствено маргинална нотка в новата теория. Само че Русия се вижда не като причинител, а като жертва. 

Путин дефинира документа като актуализация и акомодация към днешните геополитически действителности. Той се разграничава доста от предходната идея, призната през 2016-а година. По думите на външния министър Сергей Лавров измененията на външнополитическата сцена очевидно са се ускорили след началото на така наречен " специфична военна интервенция " в Украйна.

" Виждаме, че нашата сигурност и развиване са екзистенциално застрашени поради дейностите на вражески страни ", съобщи Лавров. Съединени американски щати са непосредствено посочени като основен основател и агитатор на антируските дейности. " Като цяло дефинираме политиката на Запада, ориентирана към цялостното намаляване на Русия, като нов тип хибридна война ", разяснява още Лавров. Външният министър даде обещание да се реагира поредно, а в случай че е належащо - и със мощ на антируските старания. Лавров предизвести и, че съветските сили могат да бъдат употребявани за отбиване или попречване на въоръжено нахлуване против страната и нейните съдружници.

" Пожелателно мислене "

Като опция Русия се стреми към многополюсен международен ред, се споделя в доктрината. Потенциалните Като стратегически сътрудници са Китай, Индия, страните от АСЕАН, страните от ислямския свят, Африка, Латинска Америка и Карибите. " Руската федерация има намерение да даде приоритет на елиминирането на господстващото състояние на Съединените щати и други недружелюбни страни в международната политика ", продължава кремълският документ. " Неприятелски страни " съгласно него са 20 западни страни, в това число Съединени американски щати, Германия, Англия, Полша, България. Това са страните, наложили наказания против Русия и подкрепящи Украйна във военния спор.

Според t-online включването на Индия и Китай в листата на сътрудниците на Москва е  " пожелателно мислене от страна на Кремъл ". Си Дзинпин в действителност поддържа Путин, само че работи на първо място от личен интерес в региона на сигурността и се възползва от съветската уязвимост. А Индия не демонстрира никаква податливост да заеме ясно страната на Москва. Делхи в действителност въобще не желае да заема позиция, възползва се стопански от интернационалната изолираност на Русия и гледа на нея като на евтина бензиностанция, написа още изданието.

 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР