Когато районът се запалил са се чули множество експлозииГермански пожарникари

...
Когато районът се запалил са се чули множество експлозииГермански пожарникари
Коментари Харесай

Пожар на площадка за контролирани взривове в Германия

Когато регионът се запалил са се чули голям брой детонации

Германски пожарникари използваха хеликоптери, с цел да хвърлят вода върху пламъците, които се издигаха над пожар на площадка за следени гърмежи в гора край Берлин, съобщи ДПА и Българска телеграфна агенция.

Двата хеликоптера, извикани от противопожарната работа, са били в непрекъснато придвижване "на процедура на всеки пет минути " от към 17:00 часа локално време през вчерашния ден вечерта, с цел да носят вода от близката река Хавел и да я изхвърлят върху площадката за следени гърмежи, съобщи през вчерашния ден представител на пожарната работа пред ДПА.

Трети хеликоптер се е присъединил в интервенцията в гората Грюневалд, която се чака да продължи до настъпването на нощта.

След траяли шест дни опити за преодоляване на пожара на полицейската площадка за неутрализиране на експлозиви спешните екипи се надяваха, че най-новите ограничения ще се окажат ефикасни. "Надяваме се на огромен резултат ", съобщи представител на пожарната.

Пожарникарите откриха, че в горската зона южно от мястото на гърмежа също има много муниции, които са били изхвърлени в покрайнината от детонациите. Все отново е допустимо тези пожари да бъдат гасени от въздуха, сподели пожарната работа.

На мястото на гърмежа са били складирани към 30 тона остарели гранати, муниции и иззети фойерверки, а когато регионът се запалил са се чули голям брой детонации. Мисията по потушаването на пожара беше в допълнение затруднена от евентуалната заплаха от разпръснатите в региона муниции и остарели бомби от Втората международна война.

Полицейските хеликоптери дойдоха в Берлин, откакто до момента се бореха с различен огромен пожар, вилнеещ наоколо до границата с Чехия. До тяхното идване пожарната използваше специфичен танк и противопожарни роботи. В ранните часове през вчерашния ден сутринта още веднъж бяха видяни дребни пожари и се чуха слаби детонации.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР