Когато продуктовият мениджър от Facebook Франсис Хауген реши да проговори

...
Когато продуктовият мениджър от Facebook Франсис Хауген реши да проговори
Коментари Харесай

Комуникацията пази репутацията

Когато продуктовият управител от Фейсбук Франсис Хауген реши да проговори за работата си в компанията и да показа десетки хиляди вътрешни документи с Комисията по скъпите бумаги и тържищата на Съединени американски щати, както и с „ Уолстрийт Джърнъл “, тя удари непосредствено името на своя шеф.

Репутацията на фирмите е застрашена както от външни фактори, по този начин и от вътрешни, каквито са чиновниците. Добрата връзка с тях, грижата и уверяването, че те са задоволени от работата си могат да минимизират вредите.

В собствен материал за Inc Идън Гилот споделя няколко неща, които всяка компания може да направи, с цел да сътвори открити взаимоотношения и да се избави от това вътрешните публики да основават външни информационни рецесии.

Избягвайте дупки в информацията

Поведението на чиновник въздейства негативно върху морала и фирмената просвета? Ако е по този начин, обърнете се към него. Когато има вакуум, слуховете и спекулациите бързо го запълват. Това води до дезинформация, която поражда суматоха, боязън и ненужна загуба на известност. Решението е просто – не дръжте заинтригуваните страни на мрачно. Когато ги информирате, имате преимуществото вие да контролирате диалога.

Стратегия за битка с дезинформацията

Решаващо е да елиминирате дезинформацията и да управлявате посланията. Идентифицирайте от кое място произтича една информация, в случай че тя изтече. Обикновено един неудовлетворен чиновник има достъп до имейли на компанията, потребителска база данни или се опира на различен чиновник за вътрешна информация. Прекъснете достъпа на съответния чиновник, от който изтича информация. Но, преди този момент деликатно се уверете, че той е виновният в тази ситуация.

Приоритет върху вътрешните връзки

Много компании харчат сила и запаси, фокусирайки се върху клиентите си, само че значително подценяват чиновниците. Не попадайте в този капан.

Покажете на чиновниците, че ви е грижа. Не желаете те да усещат, че не могат да слагат на масата основателни терзания, нито да наподобява като че ли се пробвате да заглушите всички и да управлявате с стоманен пестник.

Бъдете самодейни във външните връзки

Обадете се на значими клиенти или вложители, когато изпаднете в информационна рецесия. Какво към този момент са научили хората? Какво е евентуално да изплува на повърхността? Най-добре е да се възползвате от опцията, като първи кажете нещо и го извършите в рационален период. Това ви разрешава да зададете звук за всичко, което следва.

Ако се пробвате да скриете или укриете информация, ще изглеждате отговорни. Какво се случва, в случай че получите позвъняване от медия? Не го игнорирайте. Бъдете готови – знайте какво желаете да предадете на външните публики и се придържайте към няколко съществени точки в изказванията си. Не повтаряйте отрицателни думи, даже в случай че репортерът против вас го прави, те единствено акцентират нещо, за което по този начин или другояче не желаете да говорите и да разпространявате.

Идън Гилот за
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР