Когато прочетем някакви здравни новини,получаваме противоречиви мнения относно навиците ни

...
Когато прочетем някакви здравни новини,получаваме противоречиви мнения относно навиците ни
Коментари Харесай

Оптималното количество алкохол, след което той вреди


Когато прочетем някакви здравни вести,

получаваме спорни отзиви по отношение на навиците ни за приложимост на алкохол.

Едно изследване ще каже, че умереното пиянство може да редуцира живота, до момента в който друго ще уточни изгодите му - като възстановяване на паметта. Истината е, че и двете изказвания могат да се окажат правилни, тъй като алкохолът има разнообразни резултати върху обособените елементи на тялото, затова това, което е положително за мозъка, може да е неприятно за тялото.

Що се отнася до животозастрашаващи положения като рака , науката е безапелационна, че консумирането на прекомерно огромно количество алкохол, може доста да усили риска.

Нови проучвания демонстрират, че въпреки всичко алкохолът в дребни количества, може да има и позитивни страни.

В отчет, оповестен в списанието PLOS Medicine, екип от откриватели откри, че хората, употребяващи умерено количество алкохол, е по-малко евентуално да се разболеят от рак , спрямо непрекъснато консумиращите. Това изобретение не е изненадващо.

Но идващото твърди, че рядко употребяващите алкохол имат по-нисък риск, в съпоставяне и с тези, които въобще не използват спиртни питиета.

Това води до извода, че умереното количество алкохол може фактически да има предпазен резултат върху дълготрайното здраве.

За да бъде напълно ясно, когато откривателите приказват за умерено количество алкохол, значи в действителност умерено.

Свързани публикации.. Алкохолът подготвя към рак 0 Намаляването на алкохола може да защищити от рак 0 Правилната консумация на алкохол 7

В това изследване, което наблюдава 99,654 души на възраст сред 55 и 74 година, приблизително за интервал от 8 години, под умерено количество алкохол се схваща сред едно и три напитки на седмица. Средно излиза по-малко от половин пиво дневно.

За задачите на изследването хората, които пият по-малко от една напитка седмично, се смятат за „ в никакъв случай или рядко “ употребяващи, а консумиращите две или три дневно, се смятат за „ тежки пиячи “. Докато при тези с повече от три напитки на ден, се приказва за доста тежко пиене.

Авторите на проучването, ръководено от Андрю Кунзман, откривател по медицина, стоматология и биомедицински науки в Queen's University Belfast в Северна Ирландия, установяваха, че хората, които пият приблизително през живота си сред едно и три напитки седмично , имат по- дребен риск от развиване на рак, в сравнение с техните връстници, които са употребявали по-малко от една напитка седмично или повече от три.

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР