Когато президентът Румен Радев наложи вето върху закона за мерките

...
Когато президентът Румен Радев наложи вето върху закона за мерките
Коментари Харесай

Първият мъченик на карантината

Когато президентът Румен Радев наложи несъгласие върху закона за ограниченията по отношение на изключителното състояние, той подчертава върху два текста от него - неуместната концепция на Българска социалистическа партия, възприета от ръководещите, да сложат таван на цените, а другата - поръчаната от прокуратурата смяна в Наказателния кодекс (НК), която можеше да трансформира в пандизчия всеки, който по оценка на властта каже нещо погрешно за ковид. Парламентът одобри ветото и законът влезе в действие.

Ден по-късно прокуратурата сподели, че и без смяна в Наказателен кодекс може да преследва тези, чиито думи не й харесват.
Конкретно - ден след обнародването на закона под ударите му попадна икономистът Владимир Каролев. От първите дни на напрежението по тематиката в България някогашният общински консултант от Национална движение „Симеон Втори" подлага на критика рестрикциите по отношение на режима. След въвеждането на карантината в Банско и възбраната за овакантяване на регионалните градове без " наложителна причина " той се похвали, че е в Разлог и прави разходки в Пирин.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Два дни по-късно Каролев беше задържан, а от прокуратурата оповестиха, че го проверяват за нарушение възбраната, защото той е трябвало да дава образец " за съблюдаване на предписанията и рекомендациите на здравните управляващи ". Според Българска национална телевизия против него е повдигнато обвиняване освен поради това, че е отишъл до Разлог, където има хотел, само че и че е подлагал на критика обществено ограниченията против болестта и по този начин е " подавал заблуждаващи знаци за паника ".
Именно това обвиняване е знак към цялото общество - не се бунтувайте, не критикувайте, другояче ще станете обвинени - даже на политическия опортюнист Каролев не му се размина.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР