Когато през 2005 г. Pussycat Dolls нашумяват с Dont Cha, ...

Когато през 2005 г. Pussycat Dolls нашумяват с Dont Cha,

Провалът Pussycat Dolls - скандали, сексуален тормоз и едно прекалено голямо его

Когато през 2005 година Pussycat Dolls нашумяват с " Don " t Cha ", групата наподобява обречена на триумф.

Бандата има всичко, от което едно поп знамение се нуждае - сексапилна и надарена вокалистка, също толкоз надарени нейни колежки и запаметяващо се звучене. Критиците плануват ярко бъдеще за момичешката група, само че това е прогноза, която не се оправдава.

Основната причина е, че Pussycat Dolls са изкуствено основана група, чиито членове се сменят неколкократно през годините.

Началото си бандата слага тъкмо 10 години, преди да излезе " Don " t Cha ". Основателка е хореографката Робин Антин, която желае да сътвори натрупа елитни танцьорки на пародия. Антин няма никакво желание девойките да пеят, а единствено да извършват нейните хореографии по сцените из Лос Анджелис и Ню Йорк.
 Хореографката Робин Антин Снимка: Getty ImagesХореографката Робин Антин
Сред първите членове на групата за малко е и актрисата Кристина Апългейт, която помним като Кели Бънди от " Женени с деца ". Идеята на Антин се оказва гениална и незабавно сработва, тъй като девойките са канени на партита като тези в именития Viper Room. Малко познато е, че точно Pussycat Dolls въодушевяват кино лентата " Бурлекса " с Шер и Кристина Агилера.

От 1995 година до 2001 година танцьорките се изявяват по сцените на някои от най-популярните американски кабарета и клубове и по източния, и по западния бряг. Като гост-танцьорки пък се изявяват звезди като Шарийз Терон, Пинк, Гуен Стефани, Бритни Спиърс още доста други.,

За известно време групата е предвождана от Кармен Електра като основна танцьорка. Вниманието към Pussycat Dolls също пораства, изключително откакто се появяват за малко в " Ангелите на Чарли: Газ до дупка ".
 Снимка: Getty Images " Оригиналните " Pussycat Dolls
Именно тогава огромни продуцентски имена като Рон Феър и Джими Йовин стартират да търсят Антин за съдействие. Заедно с това се чудят и по какъв начин да създадат момичешката тайфа още по-интересна.

Продуцентите стартират със сериозна чистка, от която остават единствено четири девойки. Самата Електра си потегля огорчена и декларира, че не може да жертва себе си и визиите си за Pussycat Dolls в името на още по-голяма популярност.

На мястото на изгонените танцьорки идват Мелани Торнтън, Кая Джоунс и, несъмнено, Никол Шерцингер.

Трите дами са подбрани по този начин, че да са надарени в танците, само че и да пеят добре. Следва не напълно изненадващият триумф на " Don " t Cha " и на албума " PCD ", единствено че не всичко за бандата се оказва цветя и рози. Както показват от Cosmopolitan, в състава на групата се случват промени още няколко пъти.

Въпреки че никой не показва формален мотив, мнозина подозират, че повода е в характера на Шерцингер и във все по-нарастващите ѝ искания. Сред изгонените се оказва и Кая Джоунс - едно от добре пеещите " котенца ".
 Кая Джоунс Снимка: Getty ImagesКая Джоунс
Огорчена от протичащото се, през 2015 година Кая дава просторно изявление за The Telegraph, в което споделя, че Pussycat Dolls са били употребявани за проституция.

Тя споделя, че всяко от девойките е било обект на полов тормоз и всяка от тях е била принуждавана да спи с мъжете, с които продуцентите ѝ кажат. " Хората ме питат какъв брой зле е било. Беше задоволително зле, с цел да се откажа от фантазиите си и контракт за 13 млн. $ ", добавя Джоунс.

Кая споделя пред изданието, че една от някогашните членки на групата е направила самоубийство от стрес. " Искам това мамче от Ада да каже истината. Искам да опише по какъв начин ни пречупи душевен ", споделя още тя като засяга хореографката Робин Антин.

Джоунс признава и за опити девойките да бъдат дрогирани и декларира, че в нейния дневник всичко е в детайли разказано с съответни дати и събития.

Отговорът на Антин не закъснява и тя акцентира, че Кая е разочарована, завижда на триумфите на групата и търси своите 15 минути популярност, които не е получила с Pussycat Dolls. Хорографката назовава " мерзко " да се напомня нещо толкоз ужасно като самоубийство.

Грандиозният скандал е сподавен, единствено че казусът с Шерцингер и голямото ѝ его остава.
 Снимка: Getty Images
Антин е безапелационна, че Мелани Торнтън пее по-добре и има по-хубав глас, само че с течение на времето и с доста гледище Никол изземва ролята на водещ вокал. В документалното предаване Behind the Music на VH1 Шерцингер признава, че от време на време не е давала на колежките си да чуят песните, до момента в който не са изцяло записани.

Аргументът, който тя акцентира, е, че не е желала да кара останалите да се усещат отговорни, че тя прави най-големия % работа в бандата.

Робин Антин също разказва Шерцингер като изпълнителка, която постоянно желае светлините на прожекторите единствено за себе си и мъчно търпи конкуренция. В изявление за The Independent тя изяснява, че Никол постоянно описвала Pussycat Dolls като неин личен план и намеквала, че без нея групата нямало да стане известна.

" Ролите на мен и на останалите бяха минимизирани, беше ни казано да следваме избран сюжет. Често не ни пускаха в студиото, в клиповете трябваше да заставаме най-отзад и да не се виждаме доста ", добавя Мелани Торнтън.

Всички тези разтърсвания водят до разумното раздробяване на Pussycat Dolls през 2010 година, когато Никол Шерцингер с наслада афишира, че се захваща със солова кариера.

Ентусиазмът ѝ не трае дълго, тъй като без мацките от бандата зад тила си Шерцингер надалеч не наподобява толкоз впечатляващо. И двата солови албума на певицата съзнателно не са издадени в Съединени американски щати, тъй като продуцентите ѝ схващат, че ще останат на дъното на класациите.

Музикалният критик Адам Уайт от The Telegraph разказва кариерата на Никол като " доказателство по какъв начин съвършените съставки могат да дадат извънредно посредствен резултат ".

От The Independent пък пишат, че " Шерцингер в никакъв случай няма да бъде нито Лейди Гага, нито Кейти Пери, нито пък Риана ".

Източник: webcafe.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg