Когато преди 17 години се появява YouTube видеата, които се

...
Когато преди 17 години се появява YouTube видеата, които се
Коментари Харесай

Кой е новият крал на YouTube

Когато преди 17 години се появява YouTube видеата, които се качват, са много аматьорски. Сега обаче най-популярните видеоклипове се вършат с внушителни бюджети и наподобяват напряко като телевизионни излъчвания.
 Джими Доналдсън, MrBeast, YouTube и върхът за най-вече продадени бургери за един ден
Това ли е кралят на бургерите

Или единствено по този начин му се желае

Малко хора показват смяната на платформата толкоз добре, колкото Джими Доналдсън, прочут още като MrBeast. Затова и напълно справедливо той към този момент може да се похвали, че е индивидът с най-вече клиенти в YouTube. Със своите 112 милиона клиенти предходната седмица той публично изпревари Феликс Келберг " PewDiePie ".

Едва на 24-годишна възраст Доналдсън основава не просто видеа, а продукции. За задачата той се е оборудвал със студио от 5574 квадратни метра, в което да възнамерява и снима наличието си.

В едно от най-популярните си видеа той пресъздава декорите от сериала Squid Game на Netflix. Това начинание му коства цели 3.5 милиона $, а още 456 000 той дава като премия на един от 456 души, които кани да се състезават в провокации, въодушевени от сериала. В различен собствен клип пък предлага един милион $ за игра на гоненица.

Очевидно е, че Доналдсън не се тормози да си харчи парите, само че това, несъмнено, не е без причина. Идеята му е ясна - да притегля и забавлява феновете си.

Подобно на други хора в YouTube, той стартира да разгласява видеоклипове, снимани в спалнята му и без знанието на родителите му. MrBeast е част от платформата още от 2012 година, като за последните 10 години се е потвърдил освен като основател на качествено и изобретателно цифрово наличие, а и като деятелен предприемач.

Джими Доналдсън към този момент е богат. Според Forbes той е спечелил 54 милиона $ единствено през миналата година. Любопитно за него е, че ръководи и личен франчайз за бързо хранене - MrBeast Burger. Освен че огромна част от приходите си реинвестира в нови видеоклипове, той отделя част и за щедрост, написа The Guardian.

Преди две години американецът основава филантропска организация, която към този момент е дарила към два милиона ястия на нуждаещи се хора в Северна Каролина. През 2019 година пък започва акцията Team Trees. Благодарение на активността ѝ 20 милиона дървета са засадени в Съединените щати.
 MrBeast, Джими Доналдсън и по какъв начин се печелят 54 милиона $ от YouTube за година
Да спечелиш 54 милиона $ от YouTube за година

А ние работим за една запата

Сега Доналдсън може и да е образец за младите, само че предишното му не е напълно безпроблемно - като младеж е отправял хомофобски мнения. Това държание обаче очевидно е към този момент зад тила му и качествата му на човек, който държи на занаята и публиката си, се ценят от мнозина, най-много от хората в развлекателната промишленост.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР