Когато Нюйоркският музей за модерно изкуство (MoMA) купува Звездна нощ

...
Когато Нюйоркският музей за модерно изкуство (MoMA) купува Звездна нощ
Коментари Харесай

Звездна нощ на Ван Гог в 2 316 малки LEGO тухлички

Когато Нюйоркският музей за съвременно изкуство (MoMA) купува " Звездна нощ " от частен колекционер през 1941 година, картината не е добре позната.

През миналите 81 години обаче шедьовърът на Винсент ван Гог въодушевява наред - от хитов сингъл за артиста Дон Маклийн през 1971 година до всеобщо създавани артикули, в това число шалове, чадъри и бутилки с вода. Сега и, като приканва почитателите да възпроизведат щрихите на холандския художник под формата на шедьовър от дребни тухлички.
 София осъмна с блокади, напрежение и ужас 18 май 2022 | София осъмна с блокади и напрежение по основни кръстовища в натоварения утринен пиков час. Изнервени жители...
Комплектът от 2316 елементи, който е и ще се продава на дребно на цена от 169,99 $, е планиран от Труман Ченг, написа CNN. 25-годишмният от Хонг Конг е кандидатствал на платформата LEGO Ideas, която взема дизайни, мечтани от почитателите, слага ги на публично гласоподаване и ги трансформира в действителност. Други печеливши хрумвания, които ще proизлязат от платформата, включват работеща пишеща машина, къщата от кино лентата " Сам у дома " и сцена от сериала " Сайнфелд ".

Ван Гог е въодушевен да нарисува " Звездната нощ " от гледката от прозореца му към психиатричната болница Сен-Пол дьо Маузол в Сен Реми, Франция, където прекарва 12 месеца сред 1889 и 1890 година - годината на неговата гибел.

Докторантът Ченг сподели, че вдъхновението му се е родило от игра с LEGO, при която вижда, че когато подрежда тухлите на случайни шпации, те наподобяват на отличителните придвижвания на четката на Ван Гог. В изказване, оповестено от LEGO на уеб страницата му, той сподели: " Беше същинско главоболие да измисля трикове и техники, с цел да уловя типа на истинската картина. Четката отива в доста направления в луната и въртящия се облак, тъй че имаше известна изобретателна приложимост на детайлите като скоби и клипсове. "



Сара Сузуки, асоцииран шеф на MoMA, сподели в изказване: " В MoMA ние честваме опцията да свържем изкуството и публиката и сме разчувствани да бъдем част от нов метод да изживеем работата на Ван Гог и да вдъхновим креативния подтик в хора от всички възрасти. "

Говорейки за решението да се трансформира дизайнът в комплект LEGO, Федерико Бегер, началник на световния маркетинг в компанията за играчки, сподели: " Дизайнът на Труман беше шедьовър самичък по себе си – показващ какъв брой разнообразни LEGO детайли и техники могат да бъдат употребявани за възпроизвеждане емблематичната картина на Ван Гог. "

Във връзка с стартирането на пазара, LEGO започва конкурс за почитателите, които би трябвало да показват свои лични мини-конструкции, въодушевени от нощното небе. Печелившите дизайни ще бъдат част от апаратура, показана във фоайето на MoMA това лято.

Първоначално комплектът ще бъде наличен за членове на MoMA и LEGO VIP от 25 май, преди да бъде пуснат в обща продажба седмица по-късно.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР