Когато ние, българите, произнасяме думата свобода, в съзнанието ни се

...
Когато ние, българите, произнасяме думата свобода, в съзнанието ни се
Коментари Харесай

СДС за Раковски: Когато казваме свобода, в съзнанието ни изниква неговото име

Когато ние, българите, произнасяме думата независимост, в съзнанието ни се появяват три личности-светини: Раковски, Левски и Ботев. Днес (14 април)  означаваме 200 години от рождението на единия от тях - Съби Стойков Попович или както е останал в историята - Георги Стойков Раковски. Това написа Съюз на демократичните сили в своя позиция за огромната дата -!
Ето какво още споделят от партията на Румен Христов:
" Трудно е да се каже нещо, което към този момент не е казано за него. Но като хора от 21 век, не може да не се възхитим на този космополит, който в друга ера, без удобствата и улеснението на актуалните технологии, за късия си, 46-годишен земен път, е направил толкоз доста, и толкоз значими каузи, като че ли е живял няколко дълги живота!
Раковски е по този начин предан на любовта си към българския жанр и религия, по този начин насочен към освобождението ни от турско иго, че целият му живот е обвързван със святата задача - България още веднъж да бъде самостоятелна страна, в това число и от Русия! Будният му и изчерпателен разум, неподвластен единствено на страстта, безпогрешно е прозрял имперските апетити на Русия и още през 1861 година е предизвестил за нездравословната за народа ни съветска политика.
Раковски е подстрекател и учредител на националноосвободителното придвижване в България, само че е и етнограф, публицист, издател, стихотворец, герой за църковна самостоятелност. Личност, с която всяка нация би се гордяла!
И ние, като хора, които ценим свободата и независимостта, намираме символика във обстоятелството, че постройката на Съюз на демократичните сили - домът на демокрацията в България, се намира на улицата, която носи името на Раковски. Той е нашият нравствен патрон и се прекланяме пред великото му дело! "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР