Когато не сте тренирали отдавна или без да искате се

...
Когато не сте тренирали отдавна или без да искате се
Коментари Харесай



Когато не сте тренирали отдавна или без да искате се претоварите по време на интензивна трен

Когато не сте упражнявали от дълго време или без да желаете се претоварите по време на интензивна подготовка - тялото дава отговор с мускулна тресчица, която постоянно доста утежнява качеството ни на живот през идващите няколко дни.

Мускулната тресчица би могла да се появи и в следствие от неправилни тренировки, прекомерно пренатоварване или пък внезапно повдигане на физическата интензивност за къс интервал от време.

Добрата вест е, че единствено с няколко лесни стъпки можете напълно да измененията гледната си точка към болките в мускулите.



1. Правете разтягания

В днешното забързано време постоянно избираме да прескочим разтяганията преди и след подготовка, изключително в случай че сме избрали да вършим извършения вкъщи. Специалистите обаче са на мнение, че те са безусловно наложителни. Разтяганията предотвратяват появяването на мощна мускулна тресчица, както и опцията за съществени травми. Те от една страна оказват помощ на мускулите да се приготвят за идното натоварване, а от друга да се провиснал след тренировката.



2. Правете си разтривки

Понякога масажите не са единствено релаксиращи, само че и извънредно лечебни. Те могат да бъдат изключително потребни, в случай че сте прекалили с тренировките, защото усъвършенстват циркулацията на кръвта в тялото и отпускат мускулите. Ако нямате самообладание да упражнявате още веднъж, треньорите поучават да се спрете на състезателен масаж, само че за не повече от 30 минути, с цел да може тялото ви да се възвърне допустимо най-бързо.



3. Спазвайте уравновесена диета

Може би няма да ви изненадаме, само че уравновесената диета е от извънредно значение, както за самата подготовка, по този начин и за възобновяване след нея. Стремете се всекидневно да приемате оптимално количество протеини, въглехидрати и мазнини. Преди подготовка можете да хапнете нещо малко, само че засищащо като банан с фъстъчено масло, ябълка с тахан или пък смути. Храната, която приемате след подготовка също се отразява на степента на мускулната тресчица, която ще изпитате. Треньорите поучават да комбинирате протеини с сложни въглехидрати. Ако пък желаете да възстановите електролитния баланс в организма си, можете да прибегнете и до алено цвекло, любеница, авокадо и целина.

4. Подберете вярното болкоуспокояващо

Понякога болката в мускулите е толкоз неприятна, че основава обилни спънки в всекидневието ни. За това ви съветваме постоянно да имате в аптечката си положително болкоуспокояващо средство, което можете да употребявате при дискомфорт. Точно подобен е лекарственият артикул. Активното вещество в него е кетопрофен, който принадлежи към групата на нестероидните противовъзпалителни медикаменти. има свойството да трансформира отговора на тялото към болката и може да се употребява за краткосрочно, симптоматично лекуване на болежка от друг генезис, в това число и на мускулни болки и болки в ставите.

Лекарствен артикул без лекарско наставление за възрастни и юноши над 16 год.

Съдържа кетопрофен (като кетопрофен лизинат).

Преди приложимост прочетете листовката. А0239/30.09.2021

се предлага под формата сашета с гранули с мирис на мента и е подобаващ за приложимост от възрастни и деца над 16-годишна възраст. Съдържанието на 1 саше се разтваря в чаша вода или към 100 мл, а оптималната доза е по 1 саше до три пъти на ден.

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР