Когато настинат, много хора бързат да пият разтворими прахове, които

...
Когато настинат, много хора бързат да пият разтворими прахове, които
Коментари Харесай

Народната медицина, която ще съсипе здравето ви

Когато настинат, доста хора бързат да пият разтворими прахове, които производителите настояват, че се борят със признаците на простуда. И в действителност, такива чудотворни средства правят отлична работа с неприятните прояви на заболяването: главоболие, тресчица, хрема. Действията им обаче са къси. В допълнение, праховете въобще не лекуват настинката, а единствено облекчават признаците. Ето за какво, няма смисъл да се одобряват. Такива медикаменти са положителни единствено при незабавни случаи, написа zdrave.to.

Същото може да се каже и за сиропите за кашлица. Да, с използването им за известно време можете да почувствате облекчение. Но вирусът в тялото към момента е жив и се развъжда.
Вазоконстрикторните капки, които мнозина са склонни бързо да вливат в носа при първите признаци на простуда, също предизвикват повече вреди, в сравнение с помощ. Факт е, че със секрециите, тялото ни се отървава от вирусите. И като суспендираме този развой благодарение на капки, ние, както се споделя, запушваме заболяването вътре. В допълнение, съвсем всички съдоразширяващи медикаменти са мощно пристрастяващи.

 Резултат с изображение за температура грип

Температурата не може да бъде свалена!
Забелязвайки леко повишение на телесната температура, някои незабавно се пробват да я съборят благодарение на разнообразни медикаменти. Междувременно това не би трябвало да се прави. Пиенето на хапчета е належащо единствено когато термометърът ви демонстрира над 39. В други случаи повишението на температурата е положително. Така че тялото ни дава сигнал, че е разкрило вирус и към този момент е почнало да се бори с него. Все отново, вирусите умират тъкмо при високи температури.

Изцеление с потене
От детството всички ни споделят, че когато настинеш, би трябвало да пиеш парещ чай или мляко, да обличаш вълнени чорапи с топъл пуловер, и да се увиваш в одеяло. Това значи, че с цел да се отдръпна заболяването, би трябвало да се потите вярно. Това добре открито разбиране има смисъл, несъмнено. Добре познатият способ обаче не е доста добър. Първо, изгарящата напитка единствено нервира към този момент възпаленото гърло. Напитките би трябвало да са топли, само че не и горещи. Второ, вълнените чорапи и пуловер са врагове на възобновяване. За да се намали температурата на тялото, най-добре е да се носят леки памучни пижами. Тялото би трябвало да излъчва топлота, а не да я разяжда при многочислени пластове вълнени пашкул.
Между другото, обратно на общоприетото разбиране, освен е допустимо, само че даже е и належащо, да вземете топъл душ по време на заболяване. В края на краищата, токсините идват на повърхността на кожата и те, несъмнено, просто би трябвало да бъдат измити.

Мед и конфитюр
Мед и малиново сладко, постоянно подритнати в килера, при простуда незабавно намират приложението си. Но в действителност тези сладкиши могат доста да влошат положението на пациента. Прекомерното количество сладко провокира внезапно освобождение на инсулин в кръвта, което води до уязвимост и отмалялост. Приемаме, че тялото, което към този момент е изтощено от настинката, въобще не се нуждае от тези проявления.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР