Когато направят акция срещу скоростта – „дебили, само кинти събират!“

...
Когато направят акция срещу скоростта – „дебили, само кинти събират!“
Коментари Харесай

Правилата са за другите, бате, аз съм разбирач!

Когато създадат акция против скоростта – „ дебили, единствено кинти събират! “ Когато сгазят няколко души – „ къде бяхте до момента, за какво няма предварителна защита! “
Когато създадат инспекция за нелегално строителство/незаконно бунище – „ за какво не оставят бедните хора на мира, уроди, изедници! “ Когато речното корито прелее, поради затлачване и препречване от противозаконни постройки и сметища – „ къде спахте до момента, бе, за какво няма предварителна защита! “
Когато краде бензин от служебната кола, е целесъобразно, когато гледа новините – „ всички са ш*бани крадци! “

На тая странна логичност се уповава немалка част от популацията на света и в частност – България. Тая странна логичност е погребала не една и две хубави и потребни начинания.

Защо толкоз хора взеха решение, че Бай Ганьо е позитивен облик? Защо да си хитрец е полезност, а да спазваш разпоредбите е за балъците? И изобщо не се подлъгвам – знам, че когато на „ тарикатите “ им изнася и разпоредбите са в тяхна изгода, те са най-шумни да ги защитават… същите тия правила, дето все им вадят очите…

Решили значи група „ балъци “, че могат да си имат велоалея и място за пешеходни разходки – освен това на красиво място – в „ Панчарево “. Където децата да карат колело, без да се оглеждат за коли. От общината им обезпечили и място дори – нещо, което, да си признаем, в България е мъчно, тъй като инфраструктурата е антична, даже праисторическа. Решили, само че не са се допитали до тарикатите.

Репортаж на националната телевизия ни сподели до какъв брой локалните тарикати и гост-тарикатите обичат да съблюдават законите и разпоредбите. Ама било неразрешено за коли – значи още по-сладко им е да минат оттова баш, да се закарат до езерото, в случай че може и вътре да влязат с возилото. Велосипедистите да го д*хат, бе! И без тва единствено пречат, а и са лигльовци и лекета!

То не било чупене на заграждения, на знаци, крадене на табели, какво ли не!

В репортажа един от нарушителите се демонстрира провесен към прозореца, с цел да покаже на света, че никой и нищо не може да го спре – с имитация към журналистката: „ Защо… ще си вървя... ти си мислиш нещо хубаво правиш, какъв брой си сладка... “

Е, какво би трябвало да се случи, с цел да схванат хората, че разпоредбите са измислени от нужда? Необходимостта от ред, с цел да действаме обикновено. Щом на кутията с пиратки написа да не си ги пъхаш в устата, значи някой глупак в миналото някъде го е пробвал. Щом има предписание, значи има нужда да съществува.

Да, да си изхвърляш боклука не на улицата и да НЕ караш кола по велоалеите е част от решението. Защото другояче: „ Баси скапаната страна, бате! Не става тука нищо! “

И все са отговорни: политиците, международният скрит план, съседът, извънземните. Ние да сме отговорни? Никога, я ни виж бе – цветът на човешката раса!

Патриотизмът, тарикати, не е единствено шкембето, шопската и знамето на балкона, патриотизмът е да милееш за родината и за положителното общуване със съотечествениците си, а не да дебнеш единствено по какъв начин да ги цакаш.

Проблемът в обстановката има и още едно измерение. Колегите от Българска национална телевизия вършат репортаж за една неправда и против тях се изсипва кофа с ненавист, тъй като са си разрешили да си правят работата!

Другото, което се среща постоянно и по доста, е мисленето вид: „ Колко по-важни проблеми има, вие сте седнали с това да се занимавате… “

Повръща ми се от това мислене. С това мислене няма да мръднем и на сантиметър още генерации наред. То звучи по следния метод: да срещнеш болен от рак човек на улицата, който е хванал грип, и да му кажеш: „ Ти си болен от рак, бе злодей, защо ти е да си лекуваш грипа! “ Какво общо има едното с другото… никой в никакъв случай няма да разбере. Когато някой оказва помощ на животните – за какво не помагате на пенсионерите по-добре? Когато помагаш на пенсионерите – за какво не помагаш на сираците? Когато помагаш на сираците – за какво не помагаш на хората с увреждания?

Я най-добре да хвърлим всичко и да не решаваме никакви проблеми, а? То така и така все нещо по-голямо има за решение.

Репортажът на Българска национална телевизия е оповестен и грубо оплют във Фейсбук, в социална група, която (съдейки по заглавието й „ Панчарево, Кокаляне и Пасарел против ЧЕЗ “) е проведена за противопоставяне на някакви несправедливости и НЕСПАЗВАНЕТО НА НЯКАКВИ ПРАВИЛА очевидно.

Виждате иронията в тази ситуация, нали!

Един от (явно) неволните участници в репортажа даже обществено избухва с въпрос: „ Кои ви дава право най безочливо да ме снимате “ (Правописа няма да разясняваме. Няма смисъл). Друг участник в групата (която, отново дублирам – е с цел да се изправят едни хора против едно тъпчене на едни правила!) непосредствено ни праща да ставаме емигранти, тъй като сме си разрешили да желаеме да се съблюдават разпоредбите – „ Защо не ни отървете от наличието си и не заминете да живеете там където смятате, че е по-добре “.

След това се появява и дежурният БГ мачо, който хем показва мегачувство за комизъм, хем да си каже, че е над нещата (щото е голЕмата ралта, разбииш ли), хем праща журналистката и интервюираната да се таковат, че да им мине най-сетне желанието да си правят работата и да оставят тарикатите намира.



Фейсбук

Следва: възмутеният пуска в мненията своя фотография – по какъв начин минава през неразрешеното място с кола. Снимката е със заглавие „ Поздрави “. Явно иде да ни покаже, че той е над разпоредбите и нищо и никой не може да го спре. Сигурно, в случай че го беше спряла патрулка в този миг, щеше да каже, че са баси нещастниците тия куки! Отдолу някакво момиче прави чудноват опит да вкара жлъч, демонстрирайки, че и на нея не ѝ пука за разпоредбите и че се радва по какъв начин нервират „ балъците “.



И най-после, ни в чеп, ни в ръкав трябваше да се появи и дежурното „ Ние против Вие “: „ Намерете си живот и си стойте в Софията нали сме ви селяни за кво идвате уикенда тук “.

Първо „ Панчарево “ Е София и второ: даже да не беше, би трябвало ли да се питаме „ кво правиш тука бе! “ всякога, когато някой излезе от обитаемото си място? Или ви липсва това време с „ жителството “?

А, с цел да е цялостна картинката – би трябвало да разберем, че всички, които не карат кола, са комплексари.



Аз колело съвсем не карам, само че желая да има велоалеи. Искам да има комфортна инфраструктура за автомобила ми, само че ще се съобразя, в случай че ми не разрешават да преча с колата си на спортуващите и разхождащи се мои съграждани – по този начин както не карам кола в парка и на плажа. Както и пред мен не карат ролкови кънки на „ Цариградско “.

Аз съм един от тези, които от доста години желаеме да ни се създадат затворени площи и писти, с цел да можем да се любуваме и изпитваме наслаждение от спортното шофиране, а от години циклим на едно и също огромно „ НЕ “ (в репортажа се виждат следи от гуми на коли, които са правили „ понички “ на мястото, тъй че допускам – все някой от нарушителите там може би ме схваща какво се пробвам да кажа).

Затова, въпреки и да не е „ моето нещо “, доста добре разбирам желанието и пристрастеността на моите съграждани да практикуват това, което те обичат – каране на колело или ролери. И знам, че в случай че не стоим един против различен да се джафкаме кой е по-прав, а сме един до различен и аз им оказа помощ, на следващия ден те ще оказват помощ на мен. И може би по този начин някой ден ще отлепим от дъното.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР