Когато много работници казват на шефовете си, да вземат тази

...
Когато много работници казват на шефовете си, да вземат тази
Коментари Харесай

Два пъти повече американци напускат работа отколкота са съкратените

Когато доста служащи споделят на шефовете си, да вземат тази работа и да я..., значи пазара на труда би трябвало да се оправя сносно.

За шести следващ месец броят на американците, които напущат работата си, е повече от два пъти по-голям от блоят на уволнените, демонстрират нови данни на държавното управление за октомври.

Около 2,1 служащи напускаха през октомври за всеки един чиновник, чиято работа беше прекъсната, съгласно последния отчет на Отдел " Трудова претовареност ".

Съотношението на служащите, които напущат работните си места, се повишава стабилно от края на рецесията 2009 година, като доближава връх по-рано тази година. Дори съкращенията на такива сдружения като General Motors, не са трансформирали статистиката.

За разлика от това съотношението заема стойности от 0.74 при започване на 2009 година Приблизително трима чиновници са били съкращавани или уволнявани тогава за всеки двама служащи, които напущат. Голямата криза е най-тежкият спад от началото на 30-те години на предишния век.

Повече чиновници са склонни да напущат работата си, когато стопанската система се оправя добре и те се усещат задоволително комфорно да изоставен една работа за друга или даже вероятността за друга.

По-високата заплата нормално е примамката. Напускащите обикновенно получават по-висока отплата, когато сменят работни места.

Пазарът на труда в Съединени американски щати към момента е много мощен 9 години след последната криза. Наемането в реалност се форсира през 2018 година с съвсем 2,3 милиона нови работни места. И равнището на безработица е на 49-годишно дъно от 3,7%.

Нивото на напускащи в частния бранш обаче се намалило до 2,6% през октомври, откакто остана на 17-годишен връх от 2,7% за три поредни месеца.

Малкият спад в съотношението на напускащите съответствува с други признаци, че американската стопанска система може да е достигнала връх, повдигайки въпроси за това какъв брой дълго може да издържи актуалното разширение. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР