Когато мислим за това какво ни кара да бъдем щастливи,

...
Когато мислим за това какво ни кара да бъдем щастливи,
Коментари Харесай

Навиците на наистина щастливите хора

Когато мислим за това какво ни кара да бъдем щастливи, ние нормално се сещаме за неща, които ни носят директно наслаждение – вкусна храна, обичана книга или релаксиращ ден на плажа. Тези удоволствия носят само кратковременно благополучие, което нормално не оставя дълготраен отпечатък върху вашият живот. Последните прочувания демонстрират, че същинското благополучие и задоволство от живота се реализира по малко по-различен метод.

Професорът по логика на психиката в Пенсилванския университет Мартин Селигман категоризира хората в три групи съгласно метода, по който те преследват щастието:

Приятният живот: В тази категория влизат хората, търсещи щастие в интензивни и мимолетни прекарвания, които носят мощно наслаждение. Те знаят по какъв начин да се насладят на мига и да създадат по този начин, че удоволствието от него да трае по-дълго. Тези хора постоянно са определяни като „ търсачи на мощни чувства “.

Ангажираният живот: Тези хора търсят благополучие като влагат цялото си внимание в работата по развиването на техните пристрастености и ползи. Те се потапят толкоз надълбоко в своите занимания, че от време на време наподобяват студени, дистанцирани и даже безчувствени.

Смисленият живот: Тук попадат хората, които употребяват своите умения и качества, с цел да реализиран нещо, което съгласно тях способства за общото богатство.

Селигман е открил, че хората които преследват „ приятният живот “ са доста по-нещастни от другите две групи. Общото сред търсещите „ зает живот “ и тези, които желаят да имат „ логичен живот “, е, че те употребяват своите качества с цел да се самоусъвършенстват и да подобрят света към тях.

Ако желаете да тръгнете по техните стъпки, включете тези привички във вашия живот.

1. Създайте си лично благополучие

Всяка секунда, която губите в очакване на щастието, е време, което може да употребявате, с цел да си го създадете сами. Ние поставяме толкоз огромни старания да не разочароваме другите, че постоянно жертваме личното си благополучие. Най-щастливите хора не са най-богатите, най-красивите и най-големите късметлии, те са тези, които сами основават лично благополучие.

2. Обградете се с верните хора

Щастието е заразно. Когато сте заобиколени от щастливи хора, вие сте по-уверени и стимулирани да постигнете задачите си, а и като цяло, времето прекарано с тях е по-забавно и прелестно. От друга страна, контактите с отрицателни хора имат противоположен резултат – те желаят другите да ги съжаляват и да бъдат също толкоз нещастни, колкото самите тях.

3. Отделете нужното време за сън

Никога няма да спра да дублирам какъв брой значим е сънят за подобряването на настроението, концентрацията и самоконтрола. Когато спите, мозъкът ви безусловно се презарежда като батериите на вашия телефон, премахвайки токсичните протеини, които се натрупват денем като странични артикули от интензивността на мозъка. Когато не получавате задоволително сън, вашата сила, фокус и памет са доста отслабени.

4. Живейте в сегашното

Няма по какъв начин да разкриете цялостния си капацитет, до момента в който не се научите да живеете в сегашното. Чувството на виновност не може да промени предишното, а паниките и опасенията не могат да повлияят на бъдещето. Невъзможно е да бъдете щастливи, в случай че отказвате да приемате действителността, било то добра или неприятна, в която живеете в сегашното.

Ако не можете да се помирите с вашето минало, то ще дефинира вашето бъдеще, а в случай че не приемете несигурността на бъдещето, в никакъв случай няма да намерите успокоение в сегашното.

Както е споделил Марк Твен: „ Да се тревожиш е като да плащаш дълг, който не си натрупал “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР