Когато лечебните заведения са като в кварталната бакалия, не може

...
Когато лечебните заведения са като в кварталната бакалия, не може
Коментари Харесай

Болниците са като квартална бакалия според Националната пациентска организация

Когато лечебните заведения са като в кварталната бакалия, не може да имаме никакви упования, че нещата ще вървят на добре. Това стана ясно от думите на ръководителя на Националната пациентска организация Станимир Хасърджиев в ефира на Нова телевизия на въпрос на какво се дължи безстопанствеността на лечебните заведения в страната.

Хасърджиев изрази страдание, че тези лечебни заведения, в които се разпределят пари и липсва какъвто и да е политически и публичен интерес, демонстрира какъв брой е остаряла нашата здравна система. Това е единствено върхът на айсберга, отсече той.

" Цялата ни здравна система е остаряла и хората нямат доверие в нея, тъй като облагодетелства избрана група хора ", уточни ръководителят на Националната пациентска организация.

Хасърджиев добави, че българската здравна система е скъпа и не се знае дали лекарите насочват пациентите към частни лечебни заведения и лаборатории.

" Това единствено ще покаже на политиците и обществото, че не може по този начин повече. Трябва да се вземат незабавни ограничения, тъй като другите страни към този момент са въвели промени, с които оферират по-широк достъп на хората до опазването на здравето ", съобщи Хасърджиев.

От своя страна Иван Стоянов, изпълнителният шеф на русенската болница съобщи, че приветства активността на прокуратурата за осъществяване на инспекции в болничните заведения.

Стоянов добави, че с тези инспекции от страна на прокуратурата би трябвало да се постави завършек на нечистите покупко-продажби и каузи.

" Още при започване на нашето ръководство през 2015 година заварихме болница в болничното заведение и уведомихме прокуратурата по тази причина ", съобщи Стоянов и добави, че по-късно са отстранени всички несъвестни действия с компаниите, посредством правосъдни каузи.

Той уточни, че през 2017 година са били осъществени инспекции от страна на прокуратурата, а през 2010 година болничното заведение е била в занемареност.

На въпрос ощетена ли е страната от Здравната каса по някакъв метод, той отговори, че страната е ощетена за милиони левове.

" Искам хората да знаят, че болничното заведение в Русе не взе участие в корупционни каузи ", сподели още изпълнителният шеф на лечебното заведение и изрази страдание, че корупцията на този стадий не може да се победи. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР