Когато културните мероприятия са отменени, много от музеите, театрите, оперите,

...
Когато културните мероприятия са отменени, много от музеите, театрите, оперите,
Коментари Харесай

Как и къде да гледаме театър и концерти онлайн

Когато културните мероприятия са анулирани, доста от музеите, театрите, оперите, филхармониите и библиотеките оферират от ден на ден безвъзмездни отдалечени форми за посещаване на изложения и наличие на представления, както и опция за виртуални разходки в музеи, галерии и археологически забележителности.
Министерството на културата събра лист на повече от 50 онлайн услуги, който може да помогне на феновете на всички изкуства да създадат своята виртуална културна стратегия. От събраните запаси могат да се възползват и българите, които сe намират на всички места по света. Родителите могат да намерят забавни постановки за своите деца или да посетят дружно с тях пред екрана културни обекти. Министерството на труда и обществената политика също прикани околните на възрастни хора, както и личния състав в обществените услуги и профилираните институции, да им помогне да се срещнат с онлайн културното наличие при техническа опция.

държавна такса „ Стоян Бъчваров “ – Варна
Всеки ден, 19.00, Facebook
В изискванията на международна пандемия актьорите от Драматичен спектакъл " Стоян Бъчваров " взеха решение да пренесат " ТЕАТЪРЪТ ЧЕТЕ " в домовете си. И към този момент го вършат! Всеки ден в 19:00 часа във фейсбук събитието и във фейсбук страницата на театъра се качва нов клип от плана. Проследете сами кои са актьорите, създателите и творбите!
Това ще повдигне духа на доста хора, считат варненските артисти, чиито апел е да си останете вкъщи, с цел да спасите личния си и живот и живота на другите.
#stayhome #останивкъщи #театърътчете
https://www.facebook.com/dramavarna/
В Световния ден на театъра 27 март 2020, тъкмо в 00.00 часа, Варненският трагичен спектакъл ще разгласява в своята фейсбук страница Посланието за Световния ден на тетъра във видео, записано от Здравко Кънчев от Театрална академия " Питър Пан " при Държавен куклен спектакъл Варна, който завоюва публиката с ролята си на Момчето в постановката " Драконът " от Евгений Шварц на Драматичен спектакъл " Стоян Бъчваров ", реж. Явор Гърдев.
27 март 2020, „ КАЛИГУЛА “
Съвместна продукция на Драматичен Театър „ Стоян Бъчваров ” - Варна и " La Rose des Vents " Scène Nationale Lille Métropole - Villeneuve d’Ascq. В Международния ден на театъра интернет-стрийминг от 19 ч. на спектакъла на Явор Гърдев от 2008 година Спектакълът не е подобаващ за лица под 18 години!
Драматичен спектакъл „ Невена Коканова “ – Ямбол
В навечерието на Международния ден на театъра – 27 март, стартира лъчение на емблематични спектакли от своя репертоар.
Инициативата стартира с публикуването в обществените мрежи на постановката „ Свирепо въодушевление “ по Йордан Радичков. Спектакълът беше включен в репертоара през 2012 година и провокира голям интерес освен измежду ямболската аудитория. Всеки идващ четвъртък във Facebook профилилите на театъра ще се качва по един театър от досегашния репертоар.
Театър-лаборатория „ Алма Алтер “ предава онлайн програмата си за месец март
• 27 март “Хамлет или три момчета и едно момиче “, 2011
Можете да гледате тук: https://www.facebook.com/theatre.almaalter/
Събитие: https://www.facebook.com/events/279159936405897/
• 28 март – 24 часа Нон Стоп Театрален Маратон, предаване Ателие на ТВ Алма Алтер, 2011
Можете да гледате тук: https://www.facebook.com/theatre.almaalter/
Събитие: https://www.facebook.com/events/1110102619327633/
• 29 март – 24 часа Социален Експеримент „ Без граници “, 2017
Можете да гледате тук: https://www.facebook.com/theatre.almaalter/
Събитие: https://www.facebook.com/events/138560437550387/
• 30 март “Албена “ по Йордан Йовков, 2018
Можете да гледате тук: https://www.facebook.com/theatre.almaalter/
Събитие: https://www.facebook.com/events/1863600710439126/
• 31 март “Орфей или върни се в своя пъкъл, дребосъче “, 2012 Английска версия
Можете да гледате тук: https://www.facebook.com/theatre.almaalter/
Събитие: https://www.facebook.com/events/313853602908366/
• Казанлъшки спектакъл „ Любомир Кабакчиев “ показва няколко златни заглавия от своя репертоар. Театрите, които можем да гледаме онлайн включват поредицата представления за деца и възрастни. Всички тях ще ги намерим на фейсбук страницата на театъра - Театър Любомир Кабакчиев.
• ТР „ СФУМАТО “
От 19 март Театрална работилница " Сфумато " качва по едно зрелище седмично от своята театрална история в канала си в YouTube. Каналът на ТР " Сфумато " в YouTube може да гледате ТУК.
Театър „ Възраждане “
https://www.facebook.com/kamerentheatrevazrajdane/?fref=mentions
Държавният куклен спектакъл във Варна
В помощ на бедстващите родители Държавният куклен спектакъл във Варна подема самодейност за излъчването на постановки за деца на Фейсбук страницата си всяка събота и неделя. През седмицата в " Детска театрална занималня " децата с срещат с ралични артисти, които ги учат на потребни умения.
https://www.facebook.com/DKTVarna/
http://vnpuppet.com/
27 март 2020
„ Черното пиле “
20:30 ч.
Моноспектакълът на Мариус Куркински може да гледате в платформата Fanstream.
!!! Цената на „ билета “ е 7,98 лева, като видеото ще бъде налично 72 часа.
„ Парижката Света Богородица “ – Театър София
19:00 ч.
Видеозапис на 100-тното и последно зрелище ПАРИЖКАТА СВЕТА БОГОРОДИЦА по Виктор Юго, театър на Лилия Абаджиева ще бъде излъчен изцяло гратис онлайн в YouTube канала на Театър “София ”.
„ Кой си ти “ – Театър „ Драмеди “
12:00ч.
Излъчване: на платформата URBO Online Videos
Цена: Онлайн излъчването е гратис! Ако имате предпочитание да подкрепите българските актьори, музиканти и дребни арт центрове, можете да закупите виртуален билет на алегорична цена! Цени на виртуални билети: Символичен – 1 лева.; Стандартен – 10 лева.; ВИП – 50 лева
Откъс от “Последният буен ухажор ” от Уди Алън (на ОЛД СЕЙБРУК) и Нийл Саймън (на ПОСЛЕДНИЯТ СТРАСТЕН ЛЮБОВНИК) – Йоанна Темелкова и Юлиян Рачков
Йоанна и Юлиян играят представлението в Театър „ София “. В обстановката на карантина обаче, те намират метод да репетират и забавляват по забавен метод и да пречупят един от своите разговори през призмата на метода ни на връзка, който сега се приближава най-вече до действителния. Можете да гледате на 27 март тук.

Софийската опера и балет продължава новата си самодейност с безвъзмездни предавания на перли от репертоара си. На 15 март, на фейсбук страницата на Операта започва онлайн платформата SOFIA OPERA PEARLS STREAMS - поредност предавания на записи онлайн от богатия репертоар на театъра. https://www.operasofia.bg/novini/item/8518-sofia-opera-pearls-streams-prodalzhava
• Софийската опера и балет стартира безвъзмездни предавания на перли от репертоара си: https://www.operasofia.bg/
На фейсбук страницата на Софийската опера https://www.facebook.com/SofiaNationalOpera/ започва онлайн платформата SOFIA OPERA PEARLS STREAMS - поредност предавания на записи онлайн от богатия репертоар на театъра.
петък 27.03 17.00ч.
БАЯДЕРКА балет от Лудвиг Минкус
В основните функции: Кимин Ким (премиер солист на Марийнски театър), Марта Петкова, Венера Христова, Росен Канев, Румен Бонев, Никола Арнаудов
събота 28.03. 17.00ч.
ТРУБАДУР от Джузепе Верди
В основните функции: Венцеслав Анастасов, Радостина Николаева, Светозар Рангелов, Иванка Нинова, Даниел Дамянов.
неделя 29.03. 16.00ч.
НАБУКО от Джузепе Верди
В основните функции: Владимир Стоянов, Роберто Скандюци, Сузана Бранкини, Даниел Дамянов, Шай Блох, Кахабер Шавидзе, Силвана Пръвчева.
Поради големия интерес на нашата аудитория, общително Ви подсещаме, че може да гледате спектаклите от сайтаи фейсбук страницатана Софийската опера и балет.
- DRAMA&OPERA VARNA- Онлайн платформа на Театрално-музикален продуцентски център – Варнапредлага да съхраним духа и здравето си с видеозаписи на Оперна церемония на Опера в Летния спектакъл - Варна 2018 и други представления - https://www.youtube.com/channel/UC-kTX4mGfyVE6F9Eul6d0HQ
- Държавна опера Пловдив
Опера Пловдив сътвори онлайн платформа " ИЗКУСТВО В ТИШИНА ", която може да бъде гледана на Фейсбук страницата на Опера Пловдив и в Уoutube канала на институцията, която ще среща феновете с актьори, спектакли, музиканти, ще разгърне просветителните стратегии и други Излъчват елементи от спектакли, организират беседи, изявленията, срещи-разговори с изследователска и просветителна цел. Отделна секция с материали за деца ще се развива и на страницата на Академията на Г-жа Опера с приказки, уроци по актьорско майсторство, балет за дребни принцеси и доста други занимателни изненади.
- „ На опера с Българска национална телевизия “ - https://bnt2.bnt.bg/bg/s/issue/na-opera-s-bnt-2#issues - документална поредност, която всеки финален вторник от месеца ще среща феновете с забавни и не толкоз познати обстоятелства от историята и достиженията на оперната сцена. Сайтът показва над 50 професионални записи.
- Метрополитън опера разгласи, че ще пусне презентации от спектаклите от серията за кино лъчение Live in HD на уеб страницата си по време на рецесията. Всички „ Nightly Met Opera Streams “ ще стартират в 19:30 EDT и ще остават налични от началната страница на metopera.org в продължение на 23 часа. Връзката към началната страница ще отвори осъществяването на услугата за стрийминг Met Opera по поръчка.

Софийската филхармония остава дружно със своята аудитория в интернет страницата и във Facebook. Програмата на онлайн концертите, които можете да гледате, ще видите тук:
https://sofiaphilharmonic.com/%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%b2%d0%b0%d0%bc%d0%b5-%d0%b7%d0%b0%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%be/
https://www.facebook.com/sofiaphilharmonic/
Плевенската филхармония възнамерява лъчение на към този момент състояли се концерти през миналите два сезона,които ще се случат на страницата на Плевенска филхармония във фейсбук - www.facebook.com/PlevenPhil
Те ще бъдат съобразени с излъчванията по отношение на плануваните концерти на Софийска филхармония и Софийска опера и балет, които разгласиха програмата си за онлайн излъчванията.

• Берлинска Филхармония – Дигитална концертна зала
digitalconcerthall.com
• Лондонски симфоничен оркетър
lso.co.uk
• Кралска опера, Лондон
youtube.com or facebook.com
• Опера - Бавария
staatsoper.de/en/tv
• Виенска държавна опера
wiener-staatsoper.at
• Симфоничен оркестър - Детройт
livefromorchestrahall.vhx.tv
• Фестивален оркестър - Будапеща
bfz.hu
• Филхармония - Берген
bergenphillive.no
• „ На живо от дневната “ – музика онлайн от дневната на музикантите
livingroom-live.com

- Първият онлайн концерт на Виктория, която ще показа България на Евровизия 2021, ще бъде излъчен онлайн от вкъщи ѝ в София тази събота. Всички фенове на музиката ще могат го гледат изцяло гратис на eurovision.icard.com на 28 март от 20 часа българско време.
- Група „ Остава “ ще забие на виртуалната сцена на URBO Live с трогателен концерт в петък, 27-и март, от 21:00 ч. Целият концерт ще може да бъде гледан тук: https://urboapp.com/bg/e2906-ostava-live-stream-concert-homelife?fbclid=IwAR1govfJJgQLhxE7rMNV2NNRlSeQY3IUU_G2takHidsm2B8IzrO_iGYE4TQ#
- Младата певица Михаела Маринова ще показа дебютния си албум „ Стъпка напред “ на онлайн концерт. Това ще се случи на 27 март в канала на „ Вирджиния Рекърдс “ в YouTube. Началният час е 18,20 ч., а почитателите ще имат опция да зададат и въпроси на своята фаворитка.
https://www.youtube.com/user/virginiarecordsbg?fbclid=IwAR0zk1lpfZ8os43JmPImiY2Tcm-6UrBA6I6zu1VO2NTT665gsMO_reqYKeQ&app=desktop
- Сър Елтън Джон впрегна сили и събра едни от най-големите музикални звезди в света за концерт от дневната. Той ще е хазаин на благотворителното събитие, проведено с американската iHeartMedia, за битка с ковид.Събитието носи името iHeart Living Room Concert for America и присъединяване към този момент а удостоверили Алиша Кийс, Backstreet Boys, Били Айлиш, Били Джо Армстронг от Green Day, Марая Кери, кънтри звездата Тим МакГроу и други.
https://news.iheart.com/featured/living-room-concert/content/2020-03-25-how-to-watch-the-iheartradio-living-room-concert-for-america/
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР