Когато кралица Елизабет II почине, серия от внимателно изградени планове,

...
Когато кралица Елизабет II почине, серия от внимателно изградени планове,
Коментари Харесай

Операция London bridge: Планът за действие, когато кралица Елизабет II почине

Когато кралица Елизабет II почине, серия от деликатно построени проекти, които са в действие от 60-те години на предишния век, ще бъдат задействани в развой, наименуван „ Операция Лондонски мост “, оповестява

В поредност от документи, оповестени от POLITICO предходната година, проектът за сигурност е обрисуван напълно, описвайки всичко от това по какъв начин новината за гибелта на монарха ще бъде споделена с обществеността до това по кое време принц Чарлз ще се възкачи на трона.

Той също по този начин включва детайлности за това какво ще се случи през 10-те дни след гибелта на кралицата, в това число къде ще отиде нейният ковчег, по какъв начин министър-председателят ще сервира обществено новината и по какъв начин принц Чарлз ще прекара първите си дни като крал.

Кодовото име на кралица Елизабет е „ Лондонски мост “ и откакто новината за нейната гибел бъде обявена от двореца на съответните страни, ще бъде употребена фразата „ Лондонският мост е опустошен “.

Какво ще стане, когато кралица Елизабет II почине?

Личният секретар на кралицата ще бъде първият човек, който ще научи за нейната гибел. След това той ще има задължението да осведоми министър-председателя, секретаря на кабинета, службата на Тайния съвет и висши чиновници, употребявайки кодовата фраза: „ Лондонският мост падна “. След това държавните ръководители на Британската общественост ще бъдат осведомени от Министерството на външните работи и Британската общественост.

Ако кралицата почине в Балморал, серия от ритуали ще се проведат в разнообразни шотландски катедрали, преди ковчегът й да бъде трансфериран на английския кралски трен и оттова на гара Уейвърли в Лондон. При всички сюжети кралицата ще бъде върната в тронната зала на Бъкингамския замък.

Монархът ще остане там до погребението си, което ще се състои в Уестминстърското абатство в Лондон. Ковчегът ще бъде последван от върволица от Хайд парк до замъка Уиндзор. Кралица Елизабет II ще бъде заровена с татко си крал Джордж VI и починалия си брачен партньор принц Филип в мемориалния параклис на крал Джордж VI в замъка Уиндзор.

Кога принц Чарлз ще стане крал?

Веднага откакто се удостовери, че Елизабет II е умряла, принц Чарлз публично ще се възкачи на трона като крал Чарлз III, съгласно „ POLITICO “. В деня след гибелта му ще се организира среща на Съвета на присъединението, последвана от разгласа, че Чарлс е станал крал.

Как ще реагира държавното управление?

Знамената ще бъдат свалени на половина в Уайтхол и в парламентите на Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия. След това министър-председателят ще направи изказване, а депутатите ще отдадат респект на починалия монарх в Камарата на общините в деня след гибелта на кралицата. Всички парламентарни действия ще бъдат прекратени за 10-дневен печал.
Какво ще се случи в 10-те дни на печал?

Както оповестява POLITICO, денят, в който кралицата умира, ще бъде маркиран като D-Day, а идващите девет дни ще бъдат маркирани като D-Day+1, D-Day+2 и така нататък По време на този интервал на печал депутатите няма да заседават в Народното събрание и BBC ще промени програмата си. В деня на погребението на кралицата Лондонската фондова борса ще спре търговията и банките в Обединеното кралство ще затворят.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР