Когато известна двойка обяви намерението си да се ожени, целият

...
Когато известна двойка обяви намерението си да се ожени, целият
Коментари Харесай

Каква тайна крие сватбената рокля на Джаки Кенеди

Когато известна двойка разгласи желанието си да се ожени, целият свят задава единствено един въпрос: каква ще бъде роклята на булката? Така става и когато сенаторът Джон Ф. Кенеди и Жаклин Бувие, момиче от известното американско семейство , афишират годежа си, написа  по информация от Yandex.

Булката ни се усмихва лъчезарно от фотосите, подпряна на младоженеца, който е убеден и заслужен. Роклята ѝ от тафта в цвят слонова кост ще стане именита, милиони девойки ще мечтаят да се оженят в рокля „ като на госпожа Кенеди “, само че както постоянно се случва, зад красивата картина има цяла история.

Жаклин Кенеди става фешън икона, само че майка ѝ Джанет Лий Бувие избира дизайнера и стила за сватбената ѝ рокля. Тя се стопира на  Ан Лоу, която в миналото е шила сватбената рокля на самата Джанет .

Името на Ан Лоу не се загатва в пресата , което наподобява необичайно, тъй като публицистите в детайли разказват церемонията и сватбената рокля на булката. А дизайнерът се занимава освен с роклята на Жаклин, само че и с роклите на шаферките.

Заради своите афроамерикански корени тя е незаслужено лишена от своя миг на популярност и бъдеща известност в стилните среди. Макар Ан Лоу да е облякла доста дами от американския хайлайф, в това число брачната половинка на Рузвелт, единствено малко на брой знаят нейното име.

За направата на сватбената рокля, носена от Джаки Кенеди, са били нужни 45 метра копринена тафта с цвят слонова кост . Работата по проектирането стартира съвсем незабавно след годежа, защото било належащо да бъде подготвена за за осем седмици.

Роклите на булката и шаферките към този момент са подготвени, когато ненадейно, 10 дни преди сватбата, в ателието се спуква водопроводна тръба и всичко е безнадеждно унищожено.

Тогава Ан Лоу събира цялата си храброст и за 10 дни в своето ателие ушива напълно нов тоалет на булката. Тя възстановява и всички развалени рокли за шаферките.

Ан и нейните помощници работят 24 часа в денонощието, а Жаклин даже не узнава за този случай. За работата си Ан поискала единствено 500 $, което би коствало няколко пъти повече при всеки различен дизайнер на нейното равнище.

Жаклин е луксозна в деня на своята женитба. Пухкавата пола e украсена с кормила и розетки от кормила, направени от същия плат. Корсетът акцентира тънката талия на булката, деколтето на роклята разкрива нежните и нежни плещи.

 женитба Джаки Кенеди Getty
 Съвършенство в шишенце - LLUMS Forever Flawless Edna предлага Съвършенство в шишенце - LLUMS Forever Flawless
Прическата е украсена с воал от антична дантела, който принадлежал на бабата на Жаклин . Леката дантела, съвсем до петите, трансформира булката в приказна принцеса.

Колието от перли и диамантените гривни са подарък от младия брачен партньор. Освен „ нещо остаряло, нещо ново, нещо назаем “, сигурно е имало и нещо синьо, може би жартиера или катарами на обувките, допускат някои.

Самата Жаклин обаче не е възхитена от типа си. Тя желае роклята да подчертае нейната фигура, този жанр нарича „ абажур “. Очевидно при избора на дизайн майка ѝ не взима поради мнението на щерка си.

Не ѝ харесва и изумруденият пръстен от Van Cleef & Arpels, дарен от Джон за годежа . На сватбата той бива скрит под ръкавици, само че незабавно щом се появила опция, Жаклин го преработва и добавя диамантени листа към изумруда.

Сватбата на Джон Кенеди и Жаклин Бувие е първокласна, на нея присъства дори папата. Вестниците я съпоставят с коронация, макар че фамилията на Жаклин упорства за по-скромни тържества. На това бащата на Джон отговоря: „ Вие просто омъжвате щерка си, а аз на тази женитба би трябвало да срещна страната с бъдещата първа дама на Съединени американски щати “.
 9 булки, които на сватбения си ден обличат роклята на своята майка или баба  9 булки, които на сватбения си ден обличат роклята на своята майка или баба  9 булки, които на сватбения си ден обличат роклята на своята майка или баба  9 булки, които на сватбения си ден обличат роклята на своята майка или баба
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР