Когато използваме различни козметики за лице и за тяло, много

...
Когато използваме различни козметики за лице и за тяло, много
Коментари Харесай

Не смесвайте тези козметични съставки!

Когато използваме разнообразни козметики за лице и за тяло, доста постоянно си мислим, че правилото " колкото повече, толкоз повече " ще ни прави по-добра работа. И в действителност, когато ги употребяваме настрана, те ни правят работата, която чакаме, само че да ги смесим дружно би било съдбовна неточност. Това споделя доктор Шари Марчбейн, кожен лекар, представен в InStyle и healthdigest.com.

 Излекувай гъбичките със сода за самун Излекувай гъбичките със сода за самун
Ние ви споделяме по какъв начин да се борите с гъбичките по ноктите на краката с просто, само че дейно естествено средство: сода за самун. Разпростране...

Това обаче въобще не е правилно, тъй като доста от съставките в козметиката, която употребяваме, не са съвместими едни с други и могат да доведат до редица кожни проблеми, от които да не можем да се отървем. 

Това е комплициран развой, който би трябвало да оставим на производителите и да слушаме препоръките на кожните лекари. В множеството случаи смесването на разнообразни съставки или няма да има никакъв резултат върху кожата, или ще има мощно неподходящ.

Едни от съставките, с които би трябвало да се внимава най-вече съгласно доктор Марчбейн, са ретиноидите и ретинолът. Той е форма на витамин А, насърчаваща обмена на кафези в кожата и настояща като ексфолиант. С две думи - обвновяване на клетките и битка с фините линии и бръчките.

Ретинолът обаче води до мощно изсушаване на кожата и тъкмо заради тази причина не трябва да се смесва с никакви други ексфолианти, както и козметика за акне, съдържаща силицилова киселина и бензоил пероксид. Това може да раздразни кожата, да я изложи на риск от инфекции или да докара до зачервяване.
 4 признака, че прекалявате с козметиката и кожата ви страда от това 4 признака, че прекалявате с козметиката и кожата ви страда от това
Козметичните артикули имат своите позитивни черти в днешно време. Безспорно те и оказват помощ да се поддържаме лицето си и кожата да не се...

Друга съставна част, която не трябва да се комбинира с киселини, е витамин С - изключително с лимонената киселина. И двете са с известляващ резултат и стимулиране на обмена на клетките, а в композиция ще основат още веднъж проблеми като раздразнение, зачервяване и поява на петна.

Ретинолът и витамин С, също не могат да вървят дружно. Това е и повода заради която употребяваме ретинол вечер, а витамин С заран - за всеки от тях се изисква друго pH на кожата, с цел да свършат работата си.

Винаги преди да употребявате повече козметика и да я комбинирате, се консултирайте с кожен лекар, с цел да запазите кожата си здрава!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР