Когато изпаднем в безизходица, обикновено се фокусираме единствено върху негативите

...
Когато изпаднем в безизходица, обикновено се фокусираме единствено върху негативите
Коментари Харесай

16-те кутийки на Сет Годин

Когато изпаднем в невъзможност, нормално се фокусираме само върху негативите и губим цялостната визия за ситуацията си. Но, в случай че преразгледаме обстановката, е доста евентуално да открием, че в действителност разполагаме с повече позитиви. Ето какво споделя по тематиката американският маркетолог Сет Годин в персоналния си блог Seth’s Blog.

Дори и единствено от дребен теч, една лодка ще потъне. Вие, въпреки това, не е нужно да сте съвършени, с цел да съумеете. Представете си, че би трябвало да запълните една решетка от 16 полета с активите си. Ако имате бизнес, можете да добавите местоположението, репутацията, чиновниците, предложенията, към които има огромно търсене, и впрочем. Ако попълвате полетата по отношение на вашата персона, може да включите резюмето си, уменията си и така нататък

Когато някой избира вас или вашите артикули, той регистрира всичко, което имате да му предложите. Независимо дали търсите работа, или се пробвате да осъществите продажба, за хората рядко единствено едно нещо има значение. Когато настъпи някакво комплициране, се завладяваме от единствено една от 16-те кутийки и пренебрегваме всички останали. Започваме да си споделяме, че „ никой от клиентите ни няма пари “, или че „ с тази неприятна стопанска система в никакъв случай няма да продадем “. Вместо да използваме времето си, с цел да градим останалите 15 кутийки, просто седим в ъгъла и се тормозим.

Като се фокусираме върху неприятното и пренебрегваме останалите детайли от това, което прави продукта или кариерата ни значима, ние сътворяваме два казуса. Първият е, че вниманието ни въобще няма резултат върху съществуващия проблем, а вторият е, че и другите кутии страдат.

Човешките същества обичат да са прави. Ако убедите себе си и приятелите си, че са настъпили в действителност сложни времена и ще се неуспехите, евентуално точно това ще постигнете и с дейностите си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР